Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα

Αφιέρωμα στον Georges Simenon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

  • O Διονύσης Π. Σιμόπουλος εξηγεί τι υπόσχεται η νέα ανακάλυψη σε σχέση με τα μυστικά του Σύμπαντος

Ο αστροφυσικός Διονύσης Π. Σιμόπουλος καταπιάνεται με θέματα όπως: Τι είναι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα; Τι είναι τα βαρυτικά κύματα; Πώς μια πρόβλεψη του Αϊνστάιν πριν από 100 χρόνια επιβεβαιώνεται ανοίγοντας ένα νέο σπουδαίο παράθυρο ανακαλύψεων για τα τεκταινόμενα στο Σύμπαν; Τι υπόσχεται η νέα ανακάλυψη σε σχέση με τα μυστικά του Σύμπαντος; Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 8 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Περιορισμένος αριθμός θέσεων, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 0
  • Η Μαίρη Βασάλου μιλά για το «Χαμένο Αλλοθι»

Οι εκδόσεις Διάπλαση παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Μαίρης Βασάλου
«Το χαμένο άλλοθι». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελένη Γκίκα, οι δημοσιογράφοι Δήμητρα Γκουντούνα και Ανδρέας Ροδίτης και η συγγραφέας Ευγενία Καριώτη. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Όλγα Πολίτου και Γιώργος Τσακίρης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά στο πιάνο ο Δαυίδ Ναχμίας και στο τραγούδι η Μαρία Κανελλοπούλου. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 1
  • Η Κατερίνα Ζαρόκωστα και «Οι αδελφές Ραζή»

Η Κατερίνα Ζαρόκωστα παρουσιάζει το βιβλίο της «Οι αδελφές Ραζή» στη Νέα Σμύρνη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Έρη Σταυροπούλου, καθ. Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ειρήνη Μπαλτά. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί του σχήματος «Αντάμαν» Μαρία Σπερδούλη (φωνή), Αθηνά Κουκή (κανονάκι) και Γιώργος Παναγιώτου (ούτι). Στο Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης, στις 6.30 το απόγευμα (Ελ. Βενιζέλου 87, Νέα Σμύρνη)

  • Ο Κώστας Μαυρακάκης και το βιβλίο του «Ο κόσμος με καλωσορίζει»

Οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το βιβλίο του Κώστα Μαυρακάκη «Ο κόσμος με καλωσορίζει». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Ρούλα Γεωργακοπούλου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Κλεοπάτρα Ροντήρη.
Στο βιβλιοπωλείο Booktalks, 8 το βράδυ (Αρτέμιδος 47 & Αγ. Αλεξάνδρου, Π. Φάληρο).


Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 2
  • Ο Δημήτρης Καλοκύρης και οι «Ωρολογιακοί Μηχανισμοί»

Οι εκδόσεις Νεφέλη παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση και το βιβλίο του Δημήτρη Καλοκύρη, «Ωρολογιακοί Μηχανισμοί». Ένα αλλόκοτο αφηγηματικό εικονοστάσιο με κείμενα πολλαπλών απολήξεων. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο αρχιτέκτων Μανόλης Κορρές της Ακαδημίας Αθηνών και ο ποιητής Γιώργος Χουλιάρας, πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων. Διάρκεια έκθεσης: 22/2 έως 28/2. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

  • Ο Γιάννης Συμεωνίδης και η «Δικτατορία»

Οι εκδόσεις Άπαρσις παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιάννη Συμεωνίδη «Δικτατορία». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Τριάντης, Βασίλης Καλαμαράς και Μιχάλης Σιάχος. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Φοίβος Συμεωνίδης. Την παρουσίαση θα συντονίσει η ποιήτρια Κατερίνα Θανοπούλου. Στο Polis Art Café , στις 8 το βράδυ (Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 3
  • Αφιέρωμα στον Georges Simenon στο Λεξικοπωλείο στο Παγκράτι

Το Λεξικοπωλείο, το περιοδικό The Crimes and Letters Magazine (CLM) και οι Εκδόσεις Άγρα παρουσιάζουν το αφιέρωμα «Commissaire Simenon, Monsieur Maigret». Η λογοτεχνία, το αστυνομικό μυθιστόρημα και ο κινηματογράφος στο έργο του μεγάλου Βέλγου συγγραφέα. Για το έργο του Simenon θα μιλήσουν και θα συνομιλήσουν με το κοινό ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Δημοσθένης Κούρτοβικ, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Παναγιωτάτος και ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος. Θα συντονίσει ο Κώστας Καλφόπουλος. Στο Λεξικοπωλείο, στις 7 το βράδυ (Στασινού 13, Παγκράτι). Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 4
  • Ο Ακης Πετρετζίκης στα PUBLIC

Piece of Cake, Εκδόσεις Ψυχογιός 23/2 και ώρα 19.00| Public στο Athens Metro Mall, Είσοδος Ελεύθερη. Blisscakes, cloudcakes, sparkcakes, worldcakes… Για μένα όλα είναι κέικ. Και είναι όλα υπέροχα.
Αυτά και άλλα πολλά θα μοιραστεί ο Άκης Πετρετζίκης με όσους βρεθούν εκεί για το νέο του βιβλίο με 120 συναρπαστικές, πρωτότυπες, γλυκιές συνταγές για κέικ, που δε θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, όποιες κι αν είναι οι αγαπημένες του γεύσεις.

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 5
  • Η Τατιάνα Αβέρωφ και το «Εγκλημα στον Παράδεισο»

Η Τατιάνα Αβέρωφ, με αφορμή την έκδοση του νέου της μυθιστορήματος «Έγκλημα στον Παράδεισο», θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός για να γνωρίσει από κοντά τους αναγνώστες και να συνομιλήσει μαζί τους. Στο βιβλιοπωλείο Ιανός, από τις 17.30 έως τις 19.30 (Σταδίου 24, Αθήνα)


Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 6
  • Η Ζωή Δαμοπούλου στα PUBLIC  

Τα Public και οι εκδόσεις Σορόκος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ζωής Δαμοπούλου, «Το Ντροπαλό Οκάπι» το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, Αθήνα, 5ος όροφος).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Η Μαρία Κωνσταντινοπούλου, ψυχοθεραπεύτρια και υπεύθυνη του ψυχοπαιδαγωγικού κέντρου αρχήΖΩ και ο Γεώργιος Σπυρόπουλος, προϊστάμενος του 72ου νηπιαγωγείου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του ΑΙΕ.
Η παρουσίαση θα ερμηνευθεί με μουσικοθεατρικό δρώμενο και με διαδραστικά παιχνίδια από την Ελένη Μουρκογιάννη.

  • Σάββατο μεσημέρι ωρα για Ford Madox 

Για το βιβλίο του Ford Madox Ford «Ο καλός στρατιώτης» θα μιλήσουν οι συγγραφείς Λένα Διβάνη και Γιώργος-Ίκαρος. Στο βιβλιοπωλείο Gutenberg, στις 12 το μεσημέρι (Διδότου 37, Αθήνα

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 7
  • Ο Κώστας Καβανόζης και το «Τυχερό»

Οι εκδόσεις Πατάκη και οι Πλειάδες παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Κώστα Καβανόζη με τίτλο «Το τυχερό». Θα μιλήσουν ο συγγραφέας Νίκος Δαββέτας και ο κριτικός λογοτεχνίας Νίκος Κουρμουλής. Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Άρης Τρουπάκης και η ηθοποιός Ηρώ Λιβιεράτου. Στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες, στις 7.30 το βράδυ (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ