Συγκέντρωση βρεφονηπιοκόμων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών -Κλειστοί σήμερα οι παιδικοί σταθμοί - iefimerida.gr

Συγκέντρωση βρεφονηπιοκόμων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών -Κλειστοί σήμερα οι παιδικοί σταθμοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kλειστοί είναι σήμερα οι παιδικοί σταθμοί λόγω της κινητοποίησης της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιοκόμων. Παράλληλα, δεκάδες βρεφονηπιοκόμοι έχουν συγκεντρωθεί αυτήν τη στιγμή έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως τονίζουν οι βρεφονηπιοκόμοι, η υποχρεωτική εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) πρέπει να παρέχεται από το κράτος, να είναι ενιαία, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν πως είναι κάθετα αντίθετοι στις πολιτικές που θέλουν τη μεταφορά της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στους δήμους.

Μιλώντας στο iefimerida.gr, η κυρία Τσιλίκα, από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Βέροιας, λέει ότι ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να παραμείνουν τα προνήπια στους παιδικούς σταθμούς, αφού είναι κάτι το οποίο «βολεύει τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να ενταχθούν από αυτή την ηλικία στην υποχρεωτική εκπαίδευση και επίσης δεν κινδυνεύουν θέσεις συναδέλφων και κυρίως κονδύλια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων».

Ειδικότερα στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα έχει τις εξής δυσμενείς επιπτώσεις:

* Θα οδηγήσει στη σταδιακή συρρίκνωση και απαξίωση της λειτουργίας 1.600 πετυχημένων δημοτικών δομών, όπως είναι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, που στηρίζουν την καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων οικογενειών, ενώ προσφέρουν υψηλής ποιότητας παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο, και ανταποκρίνονται στις πολυσύνθετες ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.
* Θα επηρεάσει τη ζωή χιλιάδων παιδιών, τα οποία μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο θα πρέπει να ενταχθούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, στην ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών, χωρίς όμως να είναι εξασφαλισμένες οι αναγκαίες δημόσιες υποδομές για να καλυφθούν οι ανάγκες τους.

* Στους χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών, των οποίων και οι θέσεις εργασίας τίθενται σε κίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα απαξιώνεται και υποβαθμίζεται ο παιδαγωγικός και εκπαιδευτικός ρόλος όλου του παιδαγωγικού προσωπικού.

Συγκέντρωση βρεφονηπιοκόμων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών -Κλειστοί σήμερα οι παιδικοί σταθμοί | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βρεφονηπιοκόμοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ