Η Bild κατάφερε να εγγράψει μια σκυλίτσα ως μέλος του SPD –Για να ψηφίσει για τον μεγάλο συνασπισμό - iefimerida.gr

Η Bild κατάφερε να εγγράψει μια σκυλίτσα ως μέλος του SPD –Για να ψηφίσει για τον μεγάλο συνασπισμό

H σκυλίτσα Λίμα (Φωτογραφία: BILD/Peter Müller)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για την επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, καθώς από σήμερα τα 463.723 μέλη του SPD θα αποφαίνονται με επιστολικές ψήφους αν εγκρίνουν τη συμφωνία με τους συντηρητικούς.

Μεταξύ των μελών του SPD που έχουν δικαίωμα ψήφου είναι και μια σκυλίτσα τριών ετών (!), η Λίμα, την οποία κατάφερε να εγγράψει στους καταλόγους λίγο πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας η εφημερίδα Bild χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση της αφεντικίνας της. Στόχος του πειράματος ήταν να διαπιστωθεί αν είναι εφικτή η χειραγώγηση του αποτελέσματος.

Δύο ώρες μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής ήλθε η απάντηση: «Αγαπητή Λίμα, χαίρομαι πολύ για την εγγραφή σου στο SPD... H εγγραφή σου καταχωρήθηκε στην τράπεζα δεδομένων των μελών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να μετάσχεις στην ψηφοφορία για τη συμφωνία συγκρότησης κυβερνητικού συνασπισμού!»

Η Bild κατάφερε να εγγράψει μια σκυλίτσα ως μέλος του SPD –Για να ψηφίσει για τον μεγάλο συνασπισμό  | iefimerida.gr 0

Ερωτηθείς από τη γερμανική εφημερίδα πώς ελέγχει το κόμμα του την ταυτότητα των αιτούντων, εκπρόσωπος του SPD τόνισε ότι κανένα κόμμα δεν έχει πρόσβαση σε τράπεζες προσωπικών δεδομένων κι ότι θεωρούν πως οι αιτούντες είναι ειλικρινείς... Η Bild κατάφερε να εγγράψει στους καταλόγους του SPD χωρίς κανένα πρόβλημα άλλο ένα μέλος, την Κότκα Κοβάλσκα, μια γάτα από την Πολωνία...

To ξενοφοβικό AfD μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες σε νέα δημοσκόπηση

Την ίδια ώρα μια νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της Bild καταγράφει νέα δραματική πτώση του SPD, που βλέπει πλέον ακόμη και την πλάτη του ξενοφοβικού AfD.

16% των ερωτηθέντων είπαν ότι θα ψήφιζαν το ευρωσκεπτικιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα έναντι 15,5% που προτιμούν τους Σοσιαλδημοκράτες. Το παλαιότερο πολιτικό κόμμα της Γερμανίας διολισθαίνει σταθερά στις σφυγμομετρήσεις μετά το καταστροφικό 20,5% του περασμένου Σεπτεμβρίου, το χειρότερο εκλογικό του αποτέλεσμα στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Η δημοσκόπηση έρχεται να προσθέσει νέους πονοκεφάλους στο SPD, καθώς αρχίζει σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για τη συγκρότηση μεγάλου συνασπισμού. Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν την δημοσκοπική κατρακύλα στην απόφαση της ηγεσίας των Σοσιαλδημοκρατών να επιδιώξουν νέα κυβερνητική συνεργασία με την Άνγκελα Μέρκελ, καθώς πολλά μέλη του και ιδιαίτερα η νεολαία του κόμματος αντιδρούν έντονα υποστηρίζοντας ότι το κόμμα πρέπει να παραμείνει στην αντιπολίτευση για να ανασυνταχθεί.

Ο Μάρτιν Σουλτς, που οδήγησε το SPD στη χειρότερη επίδοσή του σε ομοσπονδιακές εκλογές από το 1945, παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την ηγεσία του κι οι Σοσιαλδημοκράτες ελπίζουν να πάρουν τα πάνω τους με την αλλαγή ηγεσίας και την ανάληψη των ηνίων από την Αντρέα Νάλες, όπως αναμένεται, στο επόμενο συνέδριο στις 22 Απριλίου.

Στην ίδια δημοσκόπηση του INSA οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ ενισχύονται κατά δύο μονάδες στο 32%, οι Πράσινοι παραμένουν στο 13%, το Αριστερό Die Linke υποχωρεί στο 11%, όπως και οι Φιλελεύθεροι στο 9%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ