Ρίσκα για το Μαξίμου ελέω… Προανακριτικής για τη Novartis -Τι φοβούνται - iefimerida.gr

Ρίσκα για το Μαξίμου ελέω… Προανακριτικής για τη Novartis -Τι φοβούνται

Σε πολύ προσεκτικούς χειρισμούς και με στόχο η αντιπαράθεση στην Ολομέλεια να έχει αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά προσανατολίζονται στην κυβέρνηση, ενόψει της αυριανής μαραθώνιας συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Η υπόθεση της Novartis έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο θόρυβο. Για την κυβέρνηση διατρέχει ο κίνδυνος να περάσει κάτω από τον πήχη των προσδοκιών που καλλιέργησε σε πρώτη φάση. Και το αποτέλεσμα είναι πως υπουργοί και βουλευτές αποφεύγουν εμφανώς τις κατηγορηματικές τοποθετήσεις.

Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, στον «πρωινό καφέ» που λαμβάνει χώρα (σχεδόν καθημερινά) στο Μαξίμου αναμένεται να συζητήσουν και πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις, ως προς το πώς θα κινηθούν. Ενώ το απόγευμα συνεδριάζει και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Κυβερνητικοί παράγοντες που κινούνται κοντά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού αναφέρουν λακωνικά στο iefimerida ότι «δεν θα μπούμε στην ουσία». Εξηγώντας ότι υπεύθυνη για αυτή τη δουλειά, δηλαδή για να φωτίσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης είναι μόνο η Δικαιοσύνη και ουδείς πρόκειται να επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών.

Αν δεν προκύψουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα;

Τι θα γίνει όμως σε περίπτωση που δεν αποδειχθεί ότι υπάρχουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα;

Οι παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου φροντίζουν και στέλνουν από τώρα «σήμα», προϊδεάζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση και πάλι η κυβέρνηση θα είναι αυτή που έπραξε ως όφειλε, στο πλαίσιο της νομιμότητας. Διότι, -όπως λένε-σε διαφορετική περίπτωση η κοινωνία θα χρέωνε, στον κ. Τσίπρα κουκούλωμα της όλης υπόθεσης, ενώ σπεύδουν να επισημάνουν, ότι όποιος θέλει μπορεί να παραιτηθεί από την προστασία που του παρέχει ο νόμος περί παραγραφής.

Τον τόνο μάλιστα έδωσε υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, μιλώντας στη Νέα Σελίδα: «Μακάρι, να αποδειχτεί ότι όλη αυτή η υπαρκτή σε παγκόσμιο επίπεδο ιστορία σκανδάλου, δεν ακουμπά πολιτικά πρόσωπα». Για να συμπληρώσει με νόημα ότι η κυβέρνηση «θα αισθάνεται ικανοποίηση για την αποκάλυψη της αλήθειας και θα έχει συμβάλλει σε μια ελάχιστη εμπιστοσύνη προς τους θεσμικούς πολιτικούς συνομιλητές μας και συνολικά στο πολιτικό σύστημα που θα ήταν χρήσιμη».

«Δεν αντιδρούν όλα τα κόμματα με την ίδια ένταση»

Αξιοσημείωτο ,τέλος, είναι ότι στο Μαξίμου δεν βλέπουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιδρούν με την ίδια ένταση. Σε ό,τι αφορά στη Νέα Δημοκρατία την κατηγορούν για σπέκουλα και εκφοβισμό των μαρτύρων. «Η ΝΔ αυτό που πρέπει να κάνει είναι να συμβάλλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μέχρις στιγμής αυτό που κάνει μυρίζει ενοχή», σχολιάζουν.

Αντιθέτως, σε άλλη μοίρα φαίνεται να βάζουν το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι, σχολιάζοντας ότι δεν έχουν την ίδια ένταση με τη Νέα Δημοκρατία οι αντιδράσεις τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Novartis προανακριτική Μέγαρο Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ