Ρωσία: Απίστευτο ομοφοβικό και ξενοφοβικό βίντεο για τις εκλογές -Τι θα πάθετε αν δεν ψηφίσετε - iefimerida.gr

Ρωσία: Απίστευτο ομοφοβικό και ξενοφοβικό βίντεο για τις εκλογές -Τι θα πάθετε αν δεν ψηφίσετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσοι Ρώσοι δεν πάνε να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές τον επόμενο μήνα, τότε διατρέχουν τον κίνδυνο να δουν τη χώρα τους να μετατρέπεται σε ένα κράτος φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους και που στέλνει στο στρατό 50χρονους.

Κι όμως, για αυτό προειδοποιεί τους ψηφοφόρους ένα ομοφοβικό και ξενοφοβικό βίντεο, που έχει γίνει viral στη Ρωσία. Επίσημα, κανείς δεν ξέρει ποιος έδωσε εντολή για τη δημιουργία του βίντεο με διάρκεια τρία λεπτά. Ομως, οι επικριτές του Βλαντιμίρ Πούτιν «δείχνουν» προς τον Ρώσο πρόεδρο.

Το σενάριο του βίντεο, στο οποίο παίζουν επαγγελματίες ηθοποιοί, διαδραματίζεται στις 17 Μαρτίου, την παραμονή των εκλογών. Ενας μεσήλικας κοροϊδεύει τη γυναίκα του, επειδή θέλει να βάλει ξυπνητήρι προκειμένου να πάει να ψηφίσει την επομένη. «Λες και δεν θα βγάλουν κάποιον χωρίς εσένα», της λέει.

Κοιμάται και ονειρεύεται ότι ένας στρατιωτικός, μαζί με δύο στρατιώτες από τους οποίους ο ένας είναι μαύρος, προσπαθεί να τον στρατολογήσει. «Είμαι 52 ετών», διαμαρτύρεται. «Εξαιρετικά, η στρατεύσιμη ηλικία ανέβηκε τώρα στα 60», του απαντούν.

Αμέσως μετά πάει στην κουζίνα, όπου ένας ομοφυλόφιλος με τατουάζ λιμάρει τα νύχια του. Οταν αναρωτιέται ποιος είναι, η γυναίκα του του θυμίζει ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι ρωσικές οικογένειες είναι υποχρεωμένες να περιθάλπουν ομοφυλόφιλους τους οποίους έχουν εγκαταλείψει οι σύντροφοί τους.

Σοκαρισμένος τρέχει στην τουαλέτα, όπου μαθαίνει ότι ο «χρόνος στην τουαλέτα είναι περιορισμένος». Οπως συμβαίνει στις ταινίες, φαίνεται να ξυπνά και διαπιστώνει ότι είναι στο κρεβάτι με έναν ομοφυλόφιλο άνδρα. Οταν ξυπνά πραγματικά, καλεί τη γυναίκα του να πάει μαζί του στο εκλογικό τμήμα «πριν να είναι πολύ αργά».

Αντιπολιτευόμενοι δημοσιογράφοι πιστεύουν ότι το βίντεο έχει δημιουργηθεί από την προεκλογική ομάδα του Πούτιν ή από την εκλογική επιτροπή.

Το Meduza, μια αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα, κατηγορεί τους παραγωγούς του βίντεο ότι προσπαθούν να τρομάξουν τους Ρώσους προκειμένου να πάνε να ψηφίσουν, «πατώντας» στη διαδεδομένη ομοφοβία και ξενοφοβία.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Εκλογές Βλάντιμιρ Πούτιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ