Γερμανικός Τύπος: Υψηλό το ρίσκο για τα ελληνικά ομόλογα - iefimerida.gr

Γερμανικός Τύπος: Υψηλό το ρίσκο για τα ελληνικά ομόλογα

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και με την αναβάθμιση παραμένει όμως το ρίσκο υψηλό για το ελληνικά χρεόγραφα, η χώρα βρίσκεται πέντε βαθμίδες μακριά από την ομάδα των αξιόπιστων οφειλετών, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Handesblatt σχολιάζοντας την αναβάθμιση της χώρας από τον Fitch.

Ωστόσο η αναβάθμιση της Αθήνας αποτελεί σημαντικό βήμα στο δρόμο επιστροφής της χώρας στις αγορές…η αύξηση των αποδόσεων για τα ελληνικά ομόλογα ανοίγει και πάλι μια συζήτηση που θωρούνταν ότι είχε κλείσει, τονίζει και προσθέτει:

Πρόκειται για το ερώτημα πώς πρέπει να συνοδευτεί η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, με αποθέματα ρευστότητας ή με γραμμή πιστοληπτικής στήριξης από τον ESM; Είναι το θέμα που θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup.

Από ελληνική σκοπιά η πιστολητπική γραμμή στήριξης έχει το μεγάλο μειονέκτημα ότι θα ήταν συνδεδεμένη με μεταρρυθμιστικούς όρους, γι' αυτό και η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί ένα μαξιλάρι ασφάλειας γύρω στα 19 δις ευρώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Handeslblatt ελληνικά ομόλογα Fitch
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ