Ανελέητο bullying στην Κέιτ Μίντλετον -Το ντύσιμό της στα Bafta που εξόργισε [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανελέητο bullying στην Κέιτ Μίντλετον -Το ντύσιμό της στα Bafta που εξόργισε [εικόνες]

Ανελέητο Bullying στην Κέιτ Μίντλετον /Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μέγκαν Μαρκλ μέσα σε δυο τρεις μήνες που εμφανίζεται ως επίσημη αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα Χάρι σπάει το πρωτόκολλο τη μια φορά πίσω από την άλλη. Η Κέιτ Μίντλετον από την άλλη, δεν τολμάει να το σπάσει ούτε για ένα λόγο ιδιαίτερο. Και που σίγουρα θα της έδινε πόντους.

Χθες απονεμήθηκαν τα βραβεία BAFTA, τα βρετανικά Οσκαρ. Το dress code και εκεί επέβαλε μαύρα για τις κυρίες προκειμένου να δείξουν τη συμπαράστασή του στο κίνημα Time’s Up, το οποίο δημιουργήθηκε ως απάντηση στο κύμα καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση στη βιομηχανία του θεάματος.

Τον περασμένο μήνα, το αμερικανικό site Deadline, δημοσίευσε ένα αντίγραφο της επιστολής που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες στα βραβεία Bafta. Καλούσε τους ηθοποιούς να «συνεχίσουν την απίστευτη κίνηση σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού» και αναφέρει πως το μαύρο ένδυμα «είναι μια ισχυρή και συνάμα απλή δήλωση» που υποστηρίζει τους ανθρώπους που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Το μαύρο ένδυμα ήταν δηλαδή μια δήλωση κατά τη σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης των γυναικών.

Και ενώ όλες οι a-list σταρ φόρεσαν τα μαύρα φορέματά τους, μια κυρία εμφανίστηκε με ένα κυπαρισσί μακρύ φόρεμα. Αυτή δεν ήταν άλλη από την δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Ανελέητο bullying στην Κέιτ Μίντλετον -Το ντύσιμό της στα Bafta που εξόργισε [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Είχε προηγηθεί μια εβδομάδα κατά την οποία όλοι αναρωτιούνταν τι τελικά θα έκανε η Κέιτ Μίντλετον. Θα έσπαγε το πρωτόκολλο ή όχι;

To βασιλικό πρωτόκολλο υπαγορεύει πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας πρέπει να μένουν αμερόληπτα και να αποφεύγουν να κάνουν δημόσιες πολιτικές δηλώσεις.

Επίσης, η βασιλική εθιμοτυπία «απαγορεύει» ένα total black look.

Ωστόσο, οι περισσότεροι περίμεναν ότι χθες η Κέιτ Μίντλετον θα εμφανιζόταν στα Bafta και εκείνη με μια μαύρη τουαλέτα.

Διαψεύστηκαν όλοι παταγωδώς...

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ χαμογέλασε φαρδιά, φόρεσε το πράσινο φόρεμά της, με το ασυνήθιστα τολμηρό ντεκολτέ και εμφανίστηκε περιχαρής στα βραβεία.

Ανελέητο bullying στην Κέιτ Μίντλετον -Το ντύσιμό της στα Bafta που εξόργισε [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εβαλε στη μέση και μια μαύρη κορδέλα, για την οποία αρνήθηκε να διευκρινήσει αν αποτελούσε δείγμα συμπαράστασης στο κίνημα των γυναικών.

Το Twitter δεν άργησε να πιάσει φωτιά. Η απογοήτευση ήταν διάχυτη.

«Απογοητευμένη με την Κέιτ Μίντλετον που δεν φόρεσε μαύρα στα Baftas. Το θέμα δεν είναι πολιτικό, είναι γυναικείo».

«Ξέρω ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν πρέπει να εμπλέκονται σε διαμαρτυρίες και τέτοια, αλλά ειλικρινά θα ήταν τόσο κακό η Κέιτ Μίντλετον να βάλει μαύρα; Αισθάνομαι απογοητευμένη».

«Ειλικρινά, καλύτερα να έμενε σπίτι της, αν δεν ήθελε να δείξει την υποστήριξή της στις γυναίκες».

«Πολύ απογοητευμένη από το γεγονός ότι η Κέιτ Μίντλετον δεν φόρεσε μαύρα δείχνοντας την αλληλεγγύη της στις γυναίκες. Μάλλον θα ήθελε να δείχνει διαφορετική από τους υπολοίπους που πληρώνουν φόρους να υποστηρίζουν αυτόν τον τρόπο ζωής της. Ντροπή».

«Αγαπητή Κέιτ ο χρόνος σου τελείωσε! Μαύρη ζώνη; Είσαι σοβαρή; Είμαστε έτοιμες για το νέο μας είδωλο, την Μέγκαν Μαρκλ».

Σε μια ιστοσελίδα φαν της Μέγκαν και του Χάρι έγραψαν: «Πώς η Κέιτ δεν αισθανόταν ντροπή όταν καθόταν στην πρώτη σειρά με το πράσινο φόρεμά της ενώ όλες οι άλλες γύρω της φορούσαν μαύρα;».

Από την άλλη πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να την υποστηρίξουν κάνοντας λόγο για bullying των φεμινιστριών στην Κέιτ Μίντλετον. Ανέφεραν ακόμη, προς υποστήριξη της δούκισσας, ότι με το χρώμα του φορέματός σου δεν δείχνεις την υποστήριξή σου σε κάτι και άλλα παρόμοια. Αλλες φωνές τόνιζαν ότι το σκοτεινό χρώμα του φορέματός της σε συνδυασμό με την μαύρη κορδέλα και την μαύρη τσάντα ήταν ο τρόπος της δούκισσας του Κέιμπτριτζ να δείξει τη συμπαράστασή της στις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση.

Το δε Vanity Fair πήρε θέση υπέρ της: «Η ενδυματολογική επιλογή της Middleton, κατάφερε να μην ξεχωρίσει ανάμεσα στις υπόλοιπες μαύρες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, τήρησε το βασιλικό πρωτόκολλο και έκανε ένα statement για όποιον το ψάχνει», έγραψε.

Ωστόσο, σίγουρα το παλάτι, που αδημονεί να προβάλλει προς τα έξω ένα πρόσωπο λιγότερο συντηρητικό και πιο ανοιχτό στην κοινωνία, δεν θα έχανε αν το δημοφιλέστερο μέλος του, η Κέιτ Μίντλετον, έκανε μια κίνηση... γυναικείας συμπαράστασης.

Και επιπλέον... Η Νταϊάνα δεν θα είχε ρωτήσει κανέναν. Θα είχε ντυθεί στα μαύρα. Πιθανότατα και η Μέγκαν Μαρκλ.

Ανελέητο bullying στην Κέιτ Μίντλετον -Το ντύσιμό της στα Bafta που εξόργισε [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ανελέητο bullying στην Κέιτ Μίντλετον -Το ντύσιμό της στα Bafta που εξόργισε [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ανελέητο bullying στην Κέιτ Μίντλετον -Το ντύσιμό της στα Bafta που εξόργισε [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ανελέητο bullying στην Κέιτ Μίντλετον -Το ντύσιμό της στα Bafta που εξόργισε [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ανελέητο bullying στην Κέιτ Μίντλετον -Το ντύσιμό της στα Bafta που εξόργισε [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέιτ Μίντλετον Μέγκαν Μαρκλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ