«Καταστολέας σκόνης» πολεμά την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Λονδίνο - iefimerida.gr

«Καταστολέας σκόνης» πολεμά την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Λονδίνο

ατμοσφαιρική ρύπανση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια πρωτοποριακή τεχνολογία το Λονδίνο επιχειρεί να αντιμετωπίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση προκειμένου να πετύχει τους πράσινους στόχους εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Η νέα τεχνολογία ονομάζεται «καταστολέας σκόνης» και εφαρμόζεται πιλοτικά για έξι μήνες στο πλαίσιο τον μέτρων που ελήφθησαν για τη μείωση της ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια στο Λονδίνο κατά 1/3 μέχρι το 2015.

Ο «καταστολέας σκόνης» ψεκάζει τους δρόμους με ένα υδατικό μείγμα δολομιτικής ασβέστου και αιθανικού οξέως, που λειτουργεί σαν «κόλλα» και μαζεύει τα σωματίδια σκόνης πριν αυτά διαχυθούν στον αέρα.

Το μείγμα που χρησιμοποιείται δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στο νερό ή τα φυτά, καθώς είναι περιβαλλοντικά φιλικό και μη τοξικό.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου, τα συστατικά του ασβεστίου και του μαγνησίου ωφελούν το έδαφος, ενώ το αιθανικό οξύ είναι βιοδιασπώμενο.

Μετά την ολοκλήρωση των πιλοτικών δοκιμών, ο «καταστολέας σκόνης» αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε 15 περιοχές του Λονδίνου με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ