Εσκασε στα γέλια η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το «οθωμανικό χαστούκι» [βίντεο] - iefimerida.gr

Εσκασε στα γέλια η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το «οθωμανικό χαστούκι» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εσκασε στα γέλια η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Heather Nauert, αλλά και οι δημοσιογράφοι που μετείχαν στο μπρίφινγκ, για τη δήλωση του Ερντογάν περί «οθωμανικού χαστουκιού», που θα δώσει στα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία εκπαιδεύουν Κούρδους μαχητές κατά του ISIS.

Η εκπρόσωπος ρωτήθηκε, εάν οι Αμερικανοί έχουν νιώσει ένα τέτοιο «οθωμανικό χαστούκι»... και εκείνη απάντησε:

«Οσο αστείο κι αν ήταν το σχόλιο που μου είπατε (δηλαδή τη δήλωση του κ. Ερντογάν)… δεν πρόκειται να απαντήσω στο σχόλιο του κάθε ξένου ηγέτη».

Το θέμα ξεκίνησε όταν ο στρατηγός Πολ Φάνκ, διοικητής του συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους εάν δεχθούν επίθεση (από τους Τούρκους). «Αν μας χτυπήσουν, θα απαντήσουμε επιθετικά. Θα αμυνθούμε», είπε ο στρατηγός, με αποτέλεσμα να εξοργιστεί ο τούρκος Πρόεδρος και να απειλήσει τους Αμερικανούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ερντογάν οθωμανικό χαστούκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ