Catastrophising: Οταν σκέφτεσαι πάντα το χειρότερο -Πώς αντιμετωπίζεται αυτή η ψυχική διαταραχή - iefimerida.gr

Catastrophising: Οταν σκέφτεσαι πάντα το χειρότερο -Πώς αντιμετωπίζεται αυτή η ψυχική διαταραχή

shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε όλους μας έχει συμβεί να σκεφτόμαστε ότι κάτι κακό μπορεί να συμβεί σε εμάς ή σε αυτούς που αγαπάμε.

Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι τείνουν πιο εύκολα να σκέφτονται το χειρότερο σενάριο, ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά. Κυρίως, όταν περιμένουν κάτι και φοβούνται πώς η κατάληξη μπορεί να είναι καταστροφική.

Μπορεί να μας ακούγεται κάτι απλό και καθημερινό, καθώς, όπως είπαμε, μας έχει συμβεί, αλλά δεν είναι. Αυτό ακριβώς είναι το «catastrophising», όπως το αποκαλούν οι ειδικοί.

Το «catastrophising» ή αλλιώς «καταστροφική σκέψη» είναι μια μορφή αρνητικής σκέψης όπου το άτομο σκέφτεται τη χειρότερη εκδοχή μιας κατάστασης, εξηγεί η θεραπεύτρια γνωστικής συμπεριφοράς, Marie McGeechan. Με λίγα λόγια, όταν «φέρνουμε την καταστροφή» και ανησυχούμε για το τι θα γίνει στο μέλλον. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά συναισθήματα άγχους ή στρες και μπορεί να γίνει σοβαρό πρόβλημα, αν δεν αντιμετωπιστεί.

Διαβάστε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτή την ψυχική διαταραχή στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ