Η ακατανόητη επιμονή της Φώφης Γεννηματά για «εθνική συνεννόηση», παρά τη Novartis - iefimerida.gr

Η ακατανόητη επιμονή της Φώφης Γεννηματά για «εθνική συνεννόηση», παρά τη Novartis

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να σπιλώσει, μέσω του θέματος της Novartis, την κεντροαριστερή παράταξη, στοχεύοντας κορυφαία στελέχη που υπήρξαν υπουργοί στις προηγούμενες κυβερνήσεις, η Φώφη Γεννηματά εξακολουθεί να ζητάει «εθνική συνεννόηση» με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Αυτό προέκυψε μετά την συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, με την συμμετοχή των κκ Παπανδρέου, Καμίνη, Θεοδωράκη και Θεοχαρόπουλου. Ενώ η εκτίμηση του Κινήματος Αλλαγής είναι πως «Η πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής, θα είναι για μας μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκαλυφθεί πλήρως η πολιτική σκευωρία τύπου 1989 την οποία επιχειρούν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», και ενώ στην συνεδρίαση σφυροκοπήθηκε η κυβέρνηση για τα ελληνο-τουρκικά, την «δήθεν έξοδο από την κρίση» και τον «νέο διχασμό», εντούτοις κατέληξε στο συμπέρασμα ότι απαιτείται «εθνική συνεννόηση για την επίτευξη των εθνικών στόχων».


Και προκαλεί ερωτηματικά πώς μια κυβέρνηση που καταγγέλλεται για όλα τα θέματα, να καλείται ταυτόχρονα να καθήσει στο τραπέζι της «εθνικής συνεννόησης» ώστε να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι, μαζί με τα κόμματα τα οποία προσπαθεί να αποδεκατίσει. Πώς, δηλαδή, μια κυβέρνηση που κατηγορείται ότι «στήνει ένα νέο βρώμικο '89» καλείται να συμφωνήσει σε κοινούς, εθνικούς στόχους, ενώ όλη η τακτική της χαρακτηρίζεται επικίνδυνη και διχαστική!


Παγιδευμένο στην τακτική ίσων αποστάσεων από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποκτήσει την δική του αυτόνομη πολιτική παρουσία, και στην αγωνία του να επαναπατρίσει ψήφους τόσο από δεξιά όσο και από αριστερά, το Κίνημα Αλλαγής (μετά το εκλογικό στραπάτσο που υπέστη από το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου) επιδεικνύει ιδιαίτερη αδυναμία να επαναπροσαρμόσει την τακτική του.


Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να φθείρει μέχρι τέλους τις δύο ιστορικές παρατάξεις, ενόψει των επόμενων εκλογών, με σαφή προσανατολισμό να καταλάβει και τον εναπομείναντα κεντροαριστερό χώρο, το Κίνημα Αλλαγής δείχνει προς το παρόν αδύναμο να αντεπιτεθεί με αυτόνομη αντζέντα.

Η ακατανόητη επιμονή της Φώφης Γεννηματά για «εθνική συνεννόηση», παρά τη Novartis | iefimerida.gr 0


Αυτό είναι το συμπέρασμα του πολιτικού συμβουλίου για την «εθνική συνεννόηση»


« Όχι στον νέο διχασμό.
Σε μια εποχή έντονων προβλημάτων στα Εθνικά θέματα, σε μια περίοδο που η Ελληνική Οικονομία πρέπει να προχωρήσει με τολμηρά βήματα για να βγει από την κρίση, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αποδεικνύει, με τις επιλογές της για μια ακόμη φορά, ότι όχι μόνο είναι κατώτερη των περιστάσεων, αλλά και επικίνδυνη για την πορεία και τα συμφέροντα της χώρας.
Αντί να επιζητά την Εθνική Συνεννόηση, και την Εθνική Γραμμή σε όλα τα κρίσιμα θέματα, η Κυβέρνηση διχάζει τον λαό, οδηγεί σε άγονες πολιτικές συγκρούσεις, και κατασκευάζει εχθρούς για να υλοποιήσει το δόγμα «αυτοί ή εμείς» που υπονόμευσε και υπονομεύει το μέλλον της χώρας.
Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία στρέφεται όλο και πιο δεξιά, επαναφέροντας όλες τις παραδοσιακές συντηρητικές και οπισθοδρομικές συνταγές στο προσκήνιο, παίζοντας και αυτή το επικίνδυνο παιχνίδι της πόλωσης και του διχασμού.
Το Κίνημα Αλλαγής θα επιμείνει με το διακριτό και αυτόνομο λόγο του, στην γραμμή της Εθνικής Συνεννόησης, που αποτελεί την κύρια προϋπόθεση για την επίτευξη των Εθνικών Στόχων.
Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και η ανάδειξή μας ως Πρωταγωνιστή στις πολιτικές εξελίξεις, θα ανοίξει το δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος
».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ