Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην πρεσβεία της Ουκρανίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην πρεσβεία της Ουκρανίας [εικόνες]

Φωτογραφίες: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανάρτησή της σε σελίδα του αντιεξουαστικού χώρο η ομάδα «Ταξιαρχία Αλεξέι Μοζγκοβόι» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Ουκρανική Πρεσβεία στις 20 Ιανουαρίου.

«Τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018, επιτεθήκαμε με μολότοφ στο εσωτερικό της ουκρανικής πρεσβείας στην Αθήνα, όπου στεγάζονται και οι κατοικίες της διπλωματικής αποστολής, στο αστυνομικό φυλάκιο, καθώς και στα οχήματα της πρεσβείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αναρχική οργάνωση υποστηρίζει ότι η επίθεση «αποτέλεσε απάντηση στο πραξικόπημα και την εθνικιστική εξέγερση που οργάνωσαν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση τον Νοέμβριο του 2013 στην Ουκρανία».

Οπως υποστηρίζουν επίσης «σήμερα η Ουκρανία βρίσκεται κάτω από τη μπότα μιας πραξικοπηματικής κυβέρνησης, υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, με τα ναζιστικά τάγματα εφόδου να αποτελούν οργανικό τμήμα του επίσημου στρατού».

Παράλληλα προειδοποιούν ότι «η επίθεσή μας αποτέλεσε ένα απειλητικό μήνυμα στο ελληνικό κράτος και κεφάλαιο. Στα συμφέροντα, τις επιλογές και τα σχέδια του ελληνικού αστικού μπλοκ και των κυβερνήσεων του».

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην πρεσβεία της Ουκρανίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην πρεσβεία της Ουκρανίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην πρεσβεία της Ουκρανίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ