Καρέ καρέ οι εργασίες κατασκευής των τουρκικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη νησίδα Τσαβούς [βίντεο] - iefimerida.gr

Καρέ καρέ οι εργασίες κατασκευής των τουρκικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη νησίδα Τσαβούς [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες του τουρκικού ναυτικού απέναντι από τα Ιμια προκειμένου να κατασκευαστεί στρατιωτική εγκατάσταση στην νησίδα Τσαβούς.

Από εκεί θέλουν να παρακολουθούν διαρκώς την κίνηση στην ευρύτερη περιοχή. Ηδη στα τουρκικά ΜΜΕ κυκλοφορεί και βίντεο με τις εργασίες αλλά και το ακριβές σημείο που θα δημιουργηθεί το παρατηρητήριο.

Το παρατηρητήριο στη νησίδα Τσαβούς, που βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα Ιμια, θα υπάρχουν θερμικές κάμερες έτσι ώστε να καταγράφονται λεπτό προς λεπτό όλες οι κινήσεις στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου από Τούρκους στρατιωτικούς αλλά και την Τουρκική ακτοφυλακή.

Μάλιστα, οι εργασίες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μόλις το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες, στην ακτή Γκιουμουσλούκ, στην Αλικαρνασσό, η οποία βρίσκεται μόλις 2 ναυτικά μίλια από την περιοχή των Ιμίων.

Μόλις οι εργασίες και η απαραίτητη προετοιμασία ολοκληρωθούν, σκάφη και ρυμουλκά της ακτοφυλακής θα μεταφέρουν από την ακτή στο μέρος που έχει προβλεφθεί τις κατασκευές προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί το παρατηρητήριο.

Ακόμη σύμφωνα με το CNN Turk με αυτό τον τρόπο θα δίνεται η δυνατότητα να ελέγχονται εκτός από τις παραβιάσεις των συνόρων και οι μεταναστευτικές ροές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ