Ρουσόπουλος: Φοβάμαι την ουδετερότητα των ΗΠΑ στα Ιμια - iefimerida.gr

Ρουσόπουλος: Φοβάμαι την ουδετερότητα των ΗΠΑ στα Ιμια

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι το περιστατικό στα Ίμια δεν ήταν τυχαίο και πως οι Τούρκοι ήθελαν να βυθίσουν το σκάφος του ελληνικού λιμενικού, εξέφρασε σήμερα ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

«Αποφύγαμε μια πολύ μεγάλη κρίση στο “παρά πέντε” λόγω της ικανότητας του ελληνικού πλοίου», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε, η τουρκική ακταιωρός Ελπίδα θέλησε να διαβολίσει το Γαύδος και αυτό είναι σαφές. «Το τουρκικό σκάφος ζυγίζει 1.700 τόνους το ελληνικό το ¼, είχε στόχο να το βυθίσει», τόνισε.

«Φοβάμαι τη μέχρι στιγμής ουδετερότητα των ΗΠΑ, ελπίζω στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τίλερσον στην Άγκυρα να το αλλάξει αυτό» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν του αρέσει η σιωπή της Ρωσίας, τη στιγμή που έγινε παρέμβαση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ για το Σκοπιανό. «Στο Αφρίν της Συρίας οι Ρώσοι άφησαν τους Τούρκους να φτάσουν στην πόλη», επεσήμανε.

«Δεν είναι βέβαιο ότι οι Τούρκοι θέλουν να μπουν στην ΕΕ, θέλουν να την απομυζούν», είπε στη συνέχεια.

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος επικαλέστηκε και τη θεωρία των «δυόμιση πολέμων», έναν στη Σύρια, έναν στο Αιγαίο και τον “μισό” με τους Κούρδους.

Διηγήθηκε επίσης, συνάντησή του με τον Σουλειμάν Ντεμιρέλ, στην οποία τον ρώτησε ως δημοσιογράφος αν με την εκλογή του ως πρόεδρος θα βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Εσείς οι Έλληνες κάνετε πάντα το ίδιο λάθος. Νομίζετε ότι αλλάζουμε εξωτερική πολιτική ανάλογα με τις κυβερνήσεις μας», απάντησε ο Ντεμιρέλ.

Όσον αφορά στην υπόθεση Novartis, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει και δεν θα γίνει εσωτερικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας μάλιστα να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, ενώ γνωστοποίησε εκ νέου ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ