Στην αναμονή για τις αιτήσεις Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου -«Επεσε» η ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ - iefimerida.gr

Στην αναμονή για τις αιτήσεις Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου -«Επεσε» η ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ

Φωτογραφία: Eurokissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να ανακοινώθηκε ότι από σήμερα οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος, ωστόσο αυτό μέχρι στιγμής δεν είναι εφικτό.

Η πλατφόρμα στην οποία θα γίνουν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις δεν έχει ανοίξει ενώ έχει πέσει και η σελίδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (idika.gr).

Οπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot/ της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης και οι ενδιαφερόμενοι θα χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων, TAXISnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν την αίτηση.

Με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε πρόσφατα δημιουργήθηκαν δύο κατηγορίες δικαιούχων Κ.Ο.Τ: Η πρώτη (Κ.Ο.Τ Α) αφορά στους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι έχουν έκπτωση έως 70% στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Η δεύτερη κατηγορία (Κ.Ο.Τ Β) περιλαμβάνει τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, για τους οποίους η έκπτωση φτάνει το 35%. Η πλατφόρμα θα έχει δυο διαφορετικά πεδία για τις αιτήσεις ανάλογα με την κατηγορία.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρώτη κατηγορία (Κ.Ο.Τ Α), ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία και για τη δεύτερη (Κ.Ο.Τ Β). Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος μέχρι την 30η Απριλίου, κατά την οποία όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν το χρόνο να υποβάλουν τη νέα αίτηση ένταξης, με βάσει τα νέα στοιχεία, ακόμα κι αν υπάγονται ήδη στο Κ.Ο.Τ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ