Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα - iefimerida.gr

Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα.

Η συγκεκριμένα ημέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές-υποχρεωτικές αργίες, επομένως είναι εργάσιμη, και είναι προσωπική απόφαση του κάθε εμπόρου-επιχειρηματία, εάν θα λειτουργήσει το κατάστημά του ή όχι.


Δεδομένου του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους υπαλλήλους τους.


Σε ορισμένες περιπτώσεις στο παρελθόν, η Καθαρά Δευτέρα είχε οριστεί ως ημέρα αργίας με άλλες ρυθμίσεις, όπως π.χ. με Υπουργική Απόφαση ή Προεδρικό Διάταγμα (τοπική εορτή), τυχόν συλλογική σύμβαση, επιχειρησιακή πρωτοβουλία κλπ.

Στις περιπτώσεις αυτές -και μόνο τότε- οφείλεται αυξημένο ημερομίσθιο, καθώς η ημέρα προσλαμβάνει τον χαρακτήρα της υποχρεωτικής αργίας και η απασχόληση σε αυτήν το ίδιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ