Κουμουτσάκος: Η επίσκεψη Ερντογάν «τραυμάτισε» και δεν βελτίωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις - iefimerida.gr

Κουμουτσάκος: Η επίσκεψη Ερντογάν «τραυμάτισε» και δεν βελτίωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι «η επίσκεψη Ερντογάν “τραυμάτισε” και δεν βελτίωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

«Η κυβέρνηση βιάστηκε να πανηγυρίσει για την επίσκεψη Ερντογάν», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επίσης, ενημέρωσε ότι η Νέα Δημοκρατία, σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφάσισε να ζητήσει να συγκληθεί κεκλεισμένων των θυρών η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

«Αυτό θα περιμέναμε να το έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την άποψη της Νέας Δημοκρατίας, η ένταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί χωρίς να αποκλείεται και η κλιμάκωσή της και αυτό φάνηκε από τη NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, με την οποία δεσμεύει την θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελόριζο με σκοπό την διενέργεια άσκησης την προσεχή Πέμπτη από τουρκικές δυνάμεις.

«Αξιολογήσαμε πολύ σοβαρά την κατάσταση και πιστεύουμε ότι η ένταση θα διατηρηθεί και μπορεί μάλιστα να κλιμακωθεί οριζόντια από την Τουρκία, με άλλες μορφές διατήρησης της αμφισβήτησης», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Κουμουτσάκος Ερντογάν ΝΔ Ίμια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ