Bloomberg: «Πονοκέφαλος» για τις ευρωπαϊκές τράπεζες τα κόκκινα δάνεια -Στην κορυφή της λίστας η Ελλάδα - iefimerida.gr

Bloomberg: «Πονοκέφαλος» για τις ευρωπαϊκές τράπεζες τα κόκκινα δάνεια -Στην κορυφή της λίστας η Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πονοκέφαλο» που δεν πρόκειται να φύγει χαρακτηρίζει το πρακτορείο Bloomberg τα 944 δισ. ευρών των μη εξυπηρετούμενων δανείων που επιβαρύνουν τους ισολογισμούς τους.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ στις χώρες που επλήγησαν ισχυρά από την κρίση κρατικού χρέους. Οι οικονομίες του Νότου, οι οποίες βρέθηκαν στη δίνη της κρίσης χρέους, είναι αυτές, που αντιμετωπίζουν και τις μεγαλύτερες δυσκολίες στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Μοναδική εξαίρεση στο Βορρά, η Ιρλανδία, η οποία είχε επίσης περάσει από μνημόνιο εξαιτίας των σοβαρών τριγμών στο τραπεζικό της σύστημα.

Η Ελλάδα, η οποία δεν έχει βγει ακόμη από το πρόγραμμα διάσωσης, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα NPLs ως ποσοστό επί της συνολικής πίστωσης, ενώ η Ιταλία έχει το μεγαλύτερο κομμάτι επισφαλούς χρέους, σε απόλυτες τιμές αναφέρει το προκατορείο στο δημοσίευμά του.

Οι ιταλικές τράπεζες έχουν σταθερούς στόχους συρρίκνωσης των επιπέδων τους επισφαλούς χρέους πουλώντας τα χαρτοφυλάκιά τους ή μειώνοντας τα δάνεια.

Η Intesa Sanpaolo, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας με βάση τη χρηματιστηριακή αξία, είχε προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της πριν από δύο χρόνια και σχεδιάζει να επιταχύνει τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Carlo Messina τον προηγούμενο μήνα. Δήλωσε πως άλλες ιταλικές τράπεζες "κάνουν σωστή δουλειά" και θα πρέπει να σημειώσουν περαιτέρω πρόοδο φέτος.

Bloomberg: «Πονοκέφαλος» για τις ευρωπαϊκές τράπεζες τα κόκκινα δάνεια -Στην κορυφή της λίστας η Ελλάδα | iefimerida.gr 0

Η Ιταλία συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στη διάρκεια των ετών με οριακή ή καθόλου οικονομική ανάπτυξη.

Συνολικά οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους κατά περισσότερα από 280 δισ. ευρώ μετά το τέλος του 2014. Η ΕΚΤ, δηλώνει πως τα επισφαλή δάνεια αποτελούν ακόμη "μεγάλο πρόβλημα" το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όσο η οικονομία τα πάει καλά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bloomberg κόκκινα δάνεια ευρώπη Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ