Πέθανε η συγγραφέας και δημοσιογράφος Φρανσουάζ Ξενάκη -Σύζυγος του Ιάννη Ξενάκη - iefimerida.gr

Πέθανε η συγγραφέας και δημοσιογράφος Φρανσουάζ Ξενάκη -Σύζυγος του Ιάννη Ξενάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Έφυγε» από τη ζωή η στα 87 της χρόνια η Φρανσουάζ Ξενάκη. Συγγραφέας, δημοσιογράφος, σύζηγος του συνθέτη και αρχιτέκτονα Ιάννη Ξενάκη.

Ζούσε στο Παρίσι όπου και παντρεύτηκε τον Ιάννη Ξενάκη. Ως δημοσιογράφος διατηρούσε για χρόνια στήλη στην καθημερινή γαλλική εφημερίδα Le Matin de Paris.
Για περίπου 20 χρόνια παρουσίαζε την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του καναλιού France 2, ενώ συμμετείχε και σε άλλες τηλεοπτικές εκπομπές.

Τον θάνατό της έκανε γνωστό η κόρη της, Μάχη Ξενάκη.

Η Φρανσουάζ Ξενάκη άφησε πίσω της 17 πετυχημένα μυθιστορήματα, όπως μυθιστορήματα, τα βιβλία: «Να με περιμένεις» (1994), «Λυπάμαι πολύ, αυτό δε γίνεται» (1997) και «Μαμά, δε θέλω να γίνω αυτοκράτορας» (2002).

Η Φρανσουάζ Ξενάκη υπήρξε πετυχημένη λογοτέχνις και αφοσιωμένη σύντροφος ενός μεγάλου συνθέτη που το έργο του σημάδεψε την εξέλιξη της σύγχρονης μουσικής. Ο Ιάνης Ξενάκης «χάθηκε» το 2001 και σ' εκείνον αφιέρωσε το βιβλίο της «Μαμά, δε θέλω να γίνω αυτοκράτορας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ