Θλίψη στην Δανία- Πέθανε ο Πρίγκιπας Ερρίκος, ο άνδρας της Βασίλισσας Μαργαρίτας Β [εικόνες] - iefimerida.gr

Θλίψη στην Δανία- Πέθανε ο Πρίγκιπας Ερρίκος, ο άνδρας της Βασίλισσας Μαργαρίτας Β [εικόνες]

Φωτογραφία: AP- Ερρίκος της Δανίας και Βασίλισσα Μαργαρίτα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Πρίγκιπας Ερρίκος της Δανίας, ο σύζυγος της Βασίλισσας της Δανίας Μαργαρίτας Β έφυγε από την ζωή χτες σε ηλικία 83 ετών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του παλατιού, ο Πρίγκιπας πέθανε ήρεμα στον ύπνο του την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου στο παλάτι Φρεντενσμποργκ.

Η οικογένειά του, η βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ της Δανίας και τα παιδιά του, ο Πριγκιπας Φρειδερίκος της Δανίας και ο Πρίγκιπας Ιωακείμ της Δανίας.

Θλίψη στην Δανία- Πέθανε ο Πρίγκιπας Ερρίκος, ο άνδρας της Βασίλισσας Μαργαρίτας Β [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Να σημειωθεί πως ο διάδοχος Πρίγκιπας Φρειδερίκος είχε διακοψει το ταξίδι του στην Νότια Κορέα για τους Χειμερινούς Αγώνες και επέστρεψε στην Δανία για να είναι μαζί με τον πατέρα του, καθώς η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες μέρες.

Ο Πρίγκιπας Ερρίκος της Δανίας είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο στην κατοικία της οικογένειας βόρεια της Κοπεγχάγης την περασμένη εβδομάδα, καθώς ήθελε να περάσει εκεί τις τελευταίες στιγμές του», είπε το βασιλικό παλάτι.

Ο γαλαζοαίματος εισήχθη για πρώτη φορά στο νοσοκομείο στις 28 Ιανουαρίου, ενώ ταξίδευε στην Αίγυπτο, όπου και εκεί είχε διαγνωστεί με λοίμωξη των πνευμόνων.

Τότε είχε μεταφερθεί γρήγορα στην Κοπεγχάγη, όπου οι ιατρικές εξετάσεις αποκάλυψαν έναν καλοήθη όγκο στον αριστερό του πνεύμονα.

Ο πρίγκηπας Χένρικ είχε επίσης διαγνωστεί με άνοια το περασμένο Σεπτέμβριο.

Θλίψη στην Δανία- Πέθανε ο Πρίγκιπας Ερρίκος, ο άνδρας της Βασίλισσας Μαργαρίτας Β [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ποιος είναι ο Ερρίκος της Δανίας

Ο Ερρίκος, Πρίγκιπας της Δανίας (αρχικό όνομα: Ενρί ντε Λαμπόρντ ντε Μονπεζά) είναι ο σύζυγος της Βασίλισσας της Δανίας Μαργαρίτας Β΄. Ο Ερρίκος παντρεύτηκε τη Μαργαρίτα όταν εκείνη ήταν διάδοχος του θρόνου της Δανίας στις 10 Ιουνίου 1967. Το ζεύγος έχει δύο παιδιά, τον Φρειδερίκο και τον Ιωακείμ.

Θλίψη στην Δανία- Πέθανε ο Πρίγκιπας Ερρίκος, ο άνδρας της Βασίλισσας Μαργαρίτας Β [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1934 στην πόλη Ταλένς της Γαλλίας. Είναι ο γιος του Αντρέ ντε Λαμπόρντ ντε Μονπεζά (1907-1998) και της Ρενέ Ιβόν Ντουρσενό (1908-2001). Το θρήσκευμα της οικογένειάς του ήταν ο Ρωμαιοκαθολικισμός. Ο Ερρίκος πέρασε τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του στην Γαλλική Ινδοκίνα (σημερινό Βιετνάμ), όπου ο πατέρας του είχε επαγγελματικά ενδιαφέροντα. Στο Ανόι επέστρεψε το 1950, αποφοιτώντας δύο χρόνια αργότερα από εκεί γαλλικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταξύ 1952 και 1957 σπούδασε νομικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, ενώ σπούδασε ταυτόχρονα Κινεζική και Βιετναμέζικη γλώσσα στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών του Παρισιού. Έπειτα, φοίτησε το 1957 στο Χονγκ Κονγκ και το 1958 στη Σαϊγκόν.

Θλίψη στην Δανία- Πέθανε ο Πρίγκιπας Ερρίκος, ο άνδρας της Βασίλισσας Μαργαρίτας Β [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Τα έτη 1959-1962 υπηρέτησε στο Γαλλικό Στρατό. Αργότερα εντάχθηκε στο Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών και εργάστηκε στην Γαλλική Πρεσβεία του Λονδίνου από το 1963 ως το 1967.

Ο Πρίγκιπας Ερρίκος έχει ως μητρική γλώσσα τα Γαλλικά και ως δεύτερη γλώσσα τα Δανικά. Μιλάει, επίσης, εύγλωτα Αγγλικά, Κινεζικά και Βιετναμέζικα.

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΕΡΡΙΚΟΣ Δανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ