Κοιμάται με πονοκέφαλο, ξυπνάει με προφορά -Ενα παράξενο σύνδρομο [βίντεο] - iefimerida.gr

Κοιμάται με πονοκέφαλο, ξυπνάει με προφορά -Ενα παράξενο σύνδρομο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει βρετανική καταγωγή. Δεν έχει φύγει ποτέ από τις ΗΠΑ. Κι όμως, αυτή η γυναίκα από την Αριζόνα μιλά σαν την... Μαίρη Πόπινς!

Η Μισέλ Μάιερς έχει ένα παράξενο σύνδρομο. Εχει κοιμηθεί με τρομερό πονοκέφαλο στο παρελθόν και ξύπνησε την επόμενη ημέρα με ξενική προφορά. Μια φορά ήταν αυστραλιανή, άλλη ιρλανδική προφορά, κάτι που είχε κρατήσει για δύο εβδομάδες περίπου. Ομως τα τελευταία δύο χρόνια μιλά με βρετανική προφορά.

Η 45χρονη από την Αριζόνα δήλωσε στο KNXV ότι έχει διαγνωστεί με σύνδρομο ξενικής προφοράς. Μία διαταραχή που συνήθως εμφανίζεται έπειτα από εγκεφαλικό ή τραύματα στο κεφάλι, που επηρεάζουν συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου σε τέτοιο βαθμό που κάποιος μιλά τη μητρική του γλώσσα με ξενική προφορά.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι αστείο. Αλλά έχω αποδεχθεί ότι μπορεί να μιλάω έτσι για πάντα», δήλωσε η Μάιερς στη Sun. «Κάποιοι νομίζουν ότι είναι σωματικό, άλλοι πιστεύουν ότι είναι ψυχολογικό», σημείωσε ακόμη.

Αυτό το σύνδρομο καταγράφηκε πρώτη φορά το 1907, όταν ο Γάλλος νευρολόγος Πιερ Μαρί έκανε έρευνα για έναν Παριζιάνο που έπαθε εγκεφαλικό και ξαφνικά άρχισε να μιλά με αλσατική διάλεκτο, παρότι δεν καταγόταν από τη συγκεκριμένη περιοχή. Τα επόμενα 100 χρόνια καταγράφηκαν περίπου 60 περιπτώσεις, σύμφωνα με μελέτη του 2011.

Πηγή: Washington Post

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ προφορά πονοκέφαλος Μισέλ Μάιερς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ