Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιλντιρίμ μετά το επεισόδιο στα Ιμια - iefimerida.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιλντιρίμ μετά το επεισόδιο στα Ιμια

Φωτογραφία: Εurokinissi

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της έντασης με την Τουρκία μετά τη νέα πρόκληση στα Ιμια, αλλά και των εμπρηστικών δηλώσεων του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός μίλησε σε σκληρή γλώσσα για το επεισόδιο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρωτοβουλία για την επικοινωνία ανήκε στον Τούρκο πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό ο κ. Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε πως δεν ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένης ενέργειας.

Τέλος, συζητήθηκε και η κατάσταση που αφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Η ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από αίτημα της τουρκικής πλευράς.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε με αυστηρότητα στον Τούρκο ομόλογό του ότι γεγονότα, όπως το χθεσινό στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις Ελληνοτουρκικές και Ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Τέλος, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ