Stoiximan.gr Basket League: Ολυμπιακός και ΑΕΚ κέρδισαν πριν τον τελικό του Σαββάτου - iefimerida.gr

Stoiximan.gr Basket League: Ολυμπιακός και ΑΕΚ κέρδισαν πριν τον τελικό του Σαββάτου

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός έβγαλε την... υποχρέωση απέναντι στα Τρίκαλα και πλέον επικεντρώνεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου απέναντι στην ΑΕΚ θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν άνετα με 98-73 από την έδρα των Θεσσαλών, για την 16η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, επέστρεψαν στη δεύτερη θέση της κατάταξης και υποχρέωσαν τους γηπεδούχους στη 13η ήττα, που τους κρατά στη ζώνη του υποβιβασμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Τρίκαλα παρατάχθηκαν με μόλις επτά παίκτες, λόγω των οικονομικών, διοικητικών και αγωνιστικών προβλημάτων τους.

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού Ρεθύμνου, 95-90, με εξαιρετική απόδοση στην 4η περίοδο στην Κρήτη, έφτασε τις 10 νίκες σε 16 αγωνιστικές στην Α1 και πλέον συγκεντρώνεται στον τελικό Κυπέλλου, όταν θα διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο στον θεσμό στην ιστορία της. Δύο παίκτες της Ένωσης σημείωσαν νταμπλ νταμπλ, με τον Δημήτρη Μαυροειδή να έχει συγκομιδή 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και τον Μάικ Γκριν να τελειώνει το παιχνίδι με 10 πόντους, 13 ασίστ! Ο Μάνι Χάρις ήταν ο πρώτος σκόρερ των «κιτρινόμαυρων» με 23 πόντους, ο Βινς Χάντερ είχε 13 πόντους, 6 ριμπάουντ, ενώ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Κέβιν Πάντερ πέτυχε 10 πόντους και μάζεψε 3 ριμπάουντ. Συγκλονιστικός ο νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων του All Star Game της Πάτρας, Στέφαν Μούντι, με 25 πόντους (4/10 τρίποντα). Νταμπλ νταμπλ σημείωσε και ο Σακίλ Γκούντγουιν, με 19 πόντους και 13 ριμπάουντ.

O τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός αεκ Stoiximan.gr Basket League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ