Αρκετά πια με τα τατουάζ των σεφ -Περισσότερο μελάνι, λιγότερο αίμα στις φλέβες [εικόνες] - iefimerida.gr

Αρκετά πια με τα τατουάζ των σεφ -Περισσότερο μελάνι, λιγότερο αίμα στις φλέβες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νέα μεγάλη μόδα στους σεφ, παγκοσμίως, είναι τα τατουάζ.


Καταλαμβάνουν τις σελίδες των περιοδικών μόδας, ποζάρουν με τα τατουάζ δίπλα στα πιάτα τους, αποκαλύπτονται για να δείξουν όχι την τελευταία τους γαστρονομική δημιουργία, αλλά το τελευταίο τατουάζ που «χτύπησαν».

Αρκετά πια με τα τατουάζ των σεφ -Περισσότερο μελάνι, λιγότερο αίμα στις φλέβες [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Πραγματική φιλοσοφία, κολλητικό πάθος ή τάση της εποχής, οι σεφ με τα τατουάζ έγιναν επιδημία: σε σημείο που για να αναδειχθεί κάποιος νέος μάγειρας πρέπει να γεμίσει το σώμα του σημάδια για να ξεχωρίσει.
Οπως θα έπρεπε να διακοσμούν τα πιάτα τους, προτιμούν να γαρνίρουν το σώμα τους. Κάποιοι επιλέγουν να «χτυπήσουν» πιάτα, σερβίτσια, λαχανικά, μαχαίρια, σκούφους, μπριζόλες κλπ. Ολα επιτρέπονται (;) στους νεόκοπους σεφ για να δείξουν το πάθος και την εμμονή τους για το επάγγελμά τους, την κουζίνα.

Αρκετά πια με τα τατουάζ των σεφ -Περισσότερο μελάνι, λιγότερο αίμα στις φλέβες [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Υπάρχουν ίσως κάποιοι σεφ που κάνουν τατουάζ από πάθος, γιατί σε όλη τους τη ζωή εκφράζονταν με αυτόν τον τρόπο. Αλλά οι περισσότεροι ακολουθούν το παράδειγμά τους γιατί είναι στη μόδα, είναι αστείο, είναι τάση.
Σύμφωνα με τους γνωρίζοντας, την μόδα των τατουάζ έφεραν οι Αυστραλοί σεφ, οι οποίοι μετανάστευσαν στο Λονδίνο και εκεί δημιούργησαν την τάση. Το πάθος για το μελάνι εγκαταστάθηκε σιγά σιγά, ως τρόπος για να εδραιωθείς, να ξεχωρίσεις, να δείξεις την επιμονή σου και να αποτελέσεις μέρος της κατηγορίας των «επαναστατών» σεφ της nouvelle vague.

Αρκετά πια με τα τατουάζ των σεφ -Περισσότερο μελάνι, λιγότερο αίμα στις φλέβες [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Για πολλά μεγάλα εστιατόρια, τα τατουάζ των σεφ υπήρξαν πρόβλημα για ένα διάστημα και γεννούσαν δυσπιστία. Τώρα πια τα πράγματα είναι διαφορετικά, τα τατουάζ στην κουζίνα δεν αποτελούν φρένο για πρόσληψη ακόμη και στα εστιατόρια με αστέρια.
Μάλιστα, για ένα σεφ στο Σόχο είναι σχεδόν επιβεβλημένο να έχει τατουάζ. Από το διάσημο Noma στην Κοπεγχάγη, ως το French Laundry στην Napa Valley, που θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο, οι σεφ δεν κρίνονται πια από την εμφάνισή τους.
Η τροφή είναι ένας τρόπος έκφρασης, το ίδιο και το τατουάζ. Αλλά η υπερβολή, στο πρώτο και το δεύτερο, είναι αυτή που μας κόβει την όρεξη...

Αρκετά πια με τα τατουάζ των σεφ -Περισσότερο μελάνι, λιγότερο αίμα στις φλέβες [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Αρκετά πια με τα τατουάζ των σεφ -Περισσότερο μελάνι, λιγότερο αίμα στις φλέβες [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Αρκετά πια με τα τατουάζ των σεφ -Περισσότερο μελάνι, λιγότερο αίμα στις φλέβες [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σεφ κουζίνα τατουάζ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ