Χαμηλώνει τώρα τους τόνους ο Ερντογάν: Χθες το βράδυ είχαμε προσέγγιση σκαφών στα Ιμια - iefimerida.gr

Χαμηλώνει τώρα τους τόνους ο Ερντογάν: Χθες το βράδυ είχαμε προσέγγιση σκαφών στα Ιμια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες μετά τις εμπρηστικές του δηλώσεις για το Αιγαίο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους για το χθεσινό περιστατικό.

Βγαίνοντας από την ΚΟ του κόμματος του ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι έγινε χθες τα μεσάνυχτα. «Υπήρξε ένα γεγονός στα Ιμια, δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα, οι Ελληνες πάλι απόρησαν, υπήρξε χθες το βράδυ κάποιου είδους προσέγγιση των σκαφών».

Νωρίτερα, βέβαια, ο κ. Ερντογάν, με την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του είχε ρίξει πάλι λάδι στη φωτιά.

«Δεν διαφεύγουν της προσοχής μας οι έρευνες για φυσικό αέριο ανοικτά των ακτών της Κύπρου και οι καιροσκοπικές πρωτοβουλίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν τη λάθος κίνηση. Οι δυνάμεις μας παρακολουθούν με την εντολή να κάνουν οποιαδήποτε επέμβαση όταν το απαιτήσουν οι εξελίξεις στην περιοχή».

Παράλληλα προειδοποίησε και τις εταιρείες που δρουν στην Κύπρο: «Προειδοποιούμε τις εταιρείες που δρουν στην Κύπρο να μην υπερβούν τα όρια εμπιστευόμενες την ελληνοκυπριακή πλευρά. Η δύναμή μας είναι τα πολεμικά μας πλοία και τα αεροσκάφη μας».

Η δήλωση του Τούρκου προέδρου έρχεται μια μέρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών η οποία χαρακτήρισε μονομερείς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ και προειδοποιεί ότι θα στηρίξει το ψευδοκράτος και τα «αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ίμια ΑΙγαίο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ