Λεβέντης: Οι Τούρκοι λειτουργούν ως νταβατζήδες στην περιοχή - iefimerida.gr

Λεβέντης: Οι Τούρκοι λειτουργούν ως νταβατζήδες στην περιοχή

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Ένα χρόνο τώρα ζητώ να συγκληθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα εξοπλιστικά ζητήματα. Η Τουρκία θα κάνει πολλά Ίμια στο μέλλον. Οι Τούρκοι λειτουργούν ως νταβατζήδες στην περιοχή, εάν δεν ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις θα έχουμε πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real fm.

Για την υπόθεση της Novartis ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι «είναι μια υπόθεση που ήρθε γρήγορα χωρίς να δεθεί το κατηγορητήριο, πιθανολογώ ότι έφεραν το σκάνδαλο για να καλύψουν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».

«Εάν υπάρχει σκάνδαλο, πρέπει να τα πήραν και πολιτικοί. Η δικογραφία που γνωρίζουμε έχει πολλά κενά. Πρέπει να δοθούν όλα τα στοιχεία στο φως. Όποιος πήρε χρήματα να τιμωρηθεί», συμπλήρωσε.


Όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε: «Το θέμα είναι χαμένο. Αυτό αποκόμισα από την συνάντησή μου με τον Αμερικανό πρέσβη κ. G. Payatt. Οι Αμερικανοί είναι κάθετοι ότι το θέμα έχει λήξει και θα δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια».

«Είπα στον κύριο πρέσβη ότι το 2008 ο λαός δεν αντέδρασε γιατί δεν υπήρξε συμφωνία, αποφασίστηκε ότι το θέμα εκκρεμεί. Οι Σκοπιανοί δεν θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Και διεθνής συμφωνία να υπάρξει, δεν θα την τηρήσουν τα Σκόπια. Απορώ πώς ο Πρωθυπουργός και ορισμένα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ δίνουν με τόση ευκολία το όνομα. Το θεωρώ προδοσία. Δεν είναι εθνική θέση η σύνθετη ονομασία», τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.


Τέλος, σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη περί αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονίας», ο Βασίλης Λεβέντης επεσήμανε πως πρόκειται για μία «άστοχη ενέργεια».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτεται ο κ. Μπουτάρης και τι εξυπηρετεί όταν φέρνει στη Θεσσαλονίκη τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό και όταν ονομάζει τα Σκόπια Μακεδονία. Είναι αήθεις ενέργειες και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός. Δεν αρμόζει σε έναν δήμαρχο Θεσσαλονίκης να θέλει να παρουσιάζεται ως πρόθυμος να τα δώσει όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ