Ο Μπερλουσκόνι θέλει να προωθήσει τον εξ απορρήτων του, Τζιάνι Λέτα, στην πρωθυπουργία - iefimerida.gr

Ο Μπερλουσκόνι θέλει να προωθήσει τον εξ απορρήτων του, Τζιάνι Λέτα, στην πρωθυπουργία

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το δεξί του χέρι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δεξί του χέρι, τον 82χρονο Τζιάνι Λέτα θέλει να προωθήσει στην πρωθυπουργία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εφόσον ο κεντροδεξιός συνασπισμός του επικρατήσει στις εκλογές της 4ης Μαρτίου στην Ιταλία.

Τρία ανώτερα στελέχη του Forza Italia είπαν, σύμφωνα με το πρακτορειό Bloomberg, ότι ο Λέτα, ένας από τους στενότερους και μακροβιότερους πολιτικούς συμβούλους του Μπερλουσκόνι, είναι μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής, Αντόνιο Ταγιάνι, οι βασικοί υποψήφιοι που θα προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός να αναλάβουν τα ηνία της νέας ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Μπερλουσκόνι θέλει να προωθήσει τον εξ απορρήτων του, Τζιάνι Λέτα, στην πρωθυπουργία  | iefimerida.gr 0

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Τζιάνι Λέττα

Ο Μπερλουσκόνι δεν κρύβει ότι θεωρεί τον Λέτα έναν έμπειρο πολιτικό, που θα μπορούσε να τα φέρει βόλτα με τον «δύσκολο» σύμμαχο Ματέο Σαλβίνι, τον επικεφαλής της ακροδεξιάς, ξενοφοβικής, αντιμεταναστευτικής Λέγκας του Βορρά, ο οποίος δεν διστάζει να αμφισβητεί τις θέσεις του Μπερλουσκόνι, όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και την παραμονή της Ιταλίας στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο κεντροδεξιός συνασπισμός αναμένεται να αναδειχθεί μεγαλύτερη δύναμη στη νέα ιταλική βουλή, αλλά επειδή καμία παράταξη δεν φαίνεται να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία, ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας μπορεί να προκύψει μέσα από παζάρια μεταξύ των κομμάτων.

Ο Μπερλουσκόνι θέλει να προωθήσει τον εξ απορρήτων του, Τζιάνι Λέτα, στην πρωθυπουργία  | iefimerida.gr 1

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα «εξαιρετική επιλογή» τον 64χρονο πρόεδρο της Ευρωβουλής, Αντόνιο Ταγιάνι, για την πρωθυπουργία

Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι συμφώνησαν ότι αν νικήσει ο συνασπισμός τους, το κόμμα που θα αποσπάσει τις περισσότερες ψήφους θα είναι εκείνο που θα προτείνει το νέο πρωθυπουργό στον πρόεδρο της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος και θα λάβει την τελική απόφαση σε ποιον θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Μπερλουσκόνι θέλει να προωθήσει τον εξ απορρήτων του, Τζιάνι Λέτα, στην πρωθυπουργία  | iefimerida.gr 2

Ο επιτελάρχης του Μπερλουσκόνι, Τζιάνι Λέττα

Ο Μπερλουσκόνι έχει κατ’ επανάληψη εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για τον Τζιάνι Λέτα, όπως το 2004, όταν τον αποκάλεσε «δώρο του Θεού στην Ιταλία» και «ακούραστο εργάτη, που αποτελεί το συνδετικό ιστό της κυβέρνησης συνασπισμού» εκείνης της εποχής ανάμεσα στη Forza Italia, τη Λέγκα του Βορρά και την επίσης ακροδεξιά Εθνική Συμμαχία.

Πρώην εκδότης εφημερίδας, παρουσιαστής στα τηλεοπτικά δίκτυα του Μπερλουσκόνι και σύμβουλος στη Goldman Sachs o Λέτα διετέλεσε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στις κυβερνήσεις του 81χρονου μεγιστάνα. Ο Μπερλουσκόνι είχε προτείνει τον Λέτα, θείο του πρώην πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα, ως υποψήφιο πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας το 2006, όταν εξελέγη τελικά ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι δεν μπορεί να διεκδικήσει μέχρι του χρόνου δημόσιο αξίωμα λόγω καταδίκης του το 2013 για φορολογική απάτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ