IEA: Πιθανή η κυριαρχία των ΗΠΑ στην παραγωγή πετρελαίου το 2018 - iefimerida.gr

IEA: Πιθανή η κυριαρχία των ΗΠΑ στην παραγωγή πετρελαίου το 2018

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, με πρωταγωνιστή τις ΗΠΑ, είναι πιθανό να ξεπεράσει την αύξηση της ζήτησης φέτος, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (IEA).

Στην μηνιαία έκθεση του για τις προοπτικές της ενεργειακής αγοράς αύξησε τις προβλέψεις του για τη ζήτηση πετρελαίου το 2018 στα 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 1,3 εκατ. βαρελιών προηγουμένως, μετά τις επί τα βελτίω αναθεωρήσεις από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ότι αφορά την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

«Η ζήτηση πετρελαίου αυξήθηκε με ρυθμό 1,6 εκατ. βαρελιών ημερησίως το 2017», ανέφερε μεταξύ άλλων στην έκθεσή του ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Ωστόσο, η ταχεία άνοδος της παραγωγής, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούσε να ξεπεράσει οποιαδήποτε ανάκαμψη σημειωθεί στη ζήτηση και να αρχίσει να αυξάνει τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται εντός του εύρους του πενταετούς μέσου όρου.

Μέσα σε μόλις τρεις μήνες έως τον Νοέμβριο, η αμερικανική παραγωγή αργού αυξήθηκε κατά 846.000 βαρέλια τη μέρα και σύντομα θα ξεπεράσει αυτή της Σαουδικής Αραβίας, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα μπορούσε να ξεπεράσει και τη Ρωσία και να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης, σημειώνει η IEA.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πετρέλαιο παραγωγή ιεα ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ