Το παρασκήνιο στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: Τι είπαν Κοντονής και Παρασκευόπουλος, τι δεν είπε ο Πολάκης - iefimerida.gr

Το παρασκήνιο στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: Τι είπαν Κοντονής και Παρασκευόπουλος, τι δεν είπε ο Πολάκης

Επιχειρώντας να προωθήσει την «επιχείρηση κάθαρσης» δια της θεσμικής οδού -και ειδικότερα της προανακριτικής επιτροπής- ο πρωθυπουργός έστειλε χθες σαφές πολιτικό μήνυμα ότι η υπόθεση Novartis βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα.

Πρώτον, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι σηκώνει τη σημαία κατά της διαφθοράς μόνο και μόνο για λόγους επικοινωνίας, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διεκδικήσει τα χρήματα από το αστρονομικό ποσό που απώλεσαν τα δημόσια ταμεία. Και έθεσε εκ νέου τις διαχωριστικές γραμμές κυρίως με τη ΝΔ, τονίζοντας: «δεν θα πράξουμε εμείς αυτά που έπραξε η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου όταν παραιτήθηκε για χάρη της Siemens από τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων».

Δεύτερον, ο κ. Τσίπρας έδωσε «γραμμή» και προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας για τις επικείμενες τηλεοπτικές εμφανίσεις τους. Αφού, παρά την σκληρή γλώσσα, επανέλαβε ότι θα φανεί η αλήθεια «χωρίς υπερβολές, χωρίς κυνήγι μαγισσών, χωρίς λαϊκά δικαστήρια», παρά με συναίσθηση της «εθνικής ευθύνης».!

Όσα άκουσαν οι βουλευτές από Παρασκευόπουλο-Κοντονή

Πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το λόγο έλαβαν κάποιοι εκ των υπουργών. Και οι βουλευτές δεν είχαν την ευκαιρία (αυτή τη φορά) να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις, παρά αρκέστηκαν στο να ακούσουν.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν στο iefimerida βουλευτές που μετείχαν στην ενημέρωση, έκπληκτος δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος από τα στοιχεία που περιλαμβάνει η δικογραφία. «Εξεπλάγην», φέρεται να είπε στους βουλευτές.
«Τους προστατευόμενους μάρτυρες δεν τους γνωρίζει κανείς» φέρεται να είπε κατά πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ούτε λέξη από τον Πολάκη για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης πάντως απέφυγε να μιλήσει για την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων, παρά τη θύελλα που είχε ξεσηκώσει υποστηρίζοντας πως τους γνωρίζει η κυβέρνηση, φέρνοντας το Μαξίμου σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Ωστόσο, ο κ. Πολάκης αρκέστηκε στο να κάνει μια αναδρομή και να μιλήσει για την οικονομική ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο λόγω του σκανδάλου, λέγοντας μετέπειτα στους συναδέλφους τους ότι μετά τη Novaris «έχει αλλάξει το πολιτικό κλίμα στα καφενεία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ