Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Μικρό Πανεπιστήμιο στην Ιπποκράτους | Θάνος Βερέμης

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν μια σειρά διαλέξεων όπου κορυφαίοι επιστήμονες μιλούν για θέματα που απασχολούν τους πολίτες σήμερα.

Με κεντρικό άξονα τη Μεταπολίτευση του 1974 που κατέληξε να προσδιορίζει όλη την κατοπινή πολιτική ιστορία, ο ιστορικός Θάνος Βερέμης καταπιάνεται με θέματα όπως: Ο όρος Μεταπολίτευση και οι σημασίες του, Περίοδοι της Μεταπολίτευσης, τομές και ανατροπές, Ο αντίκτυπος της Μεταπολίτευσης στην κρίση του σήμερα. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 8 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Περιορισμένος αριθμός θέσεων, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Ξένια Κούρτογλου στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Public παρουσιάζουν το βιβλίο της Ξένιας Κούρτογλου «Η καλύτερη ευκαιρία είναι… τώρα!». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής και συγγραφέας Δημήτρης Μπουραντάς, η CEO Navigator Shipping Consultants Δανάη Μπεζαντάκου και η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου. Στο Public café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο BOOK PRESS παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον συγγραφέα Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μια συζήτηση για το συγγραφικό του εργαστήρι, τις επιρροές του και το σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα. Μια συζήτηση για την έμπνευση και την τέχνη της γραφής. Με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο συνομιλεί ο διευθυντής της BOOK PRESS Κώστας Κατσουλάρης. Αποσπάσματα από τα βιβλία του διαβάζει η επιμελήτρια εκδόσεων Ελένη Μπούρα. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 8 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Η Παναγιώτα Παρασκευοπούλου στο Public

Οι εκδόσεις Κέδρος και το Public παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Παναγιώτας Παρασκευοπούλου «Η ζωή μου, τη δεύτερη φορά». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Φύτρας και Μαρίκα Αρβανιτοπούλου. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Τάσος Ιορδανίδης και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Στο Public στο Σύνταγμα, Αίθουσα εκδηλώσεων, στις 6 το απόγευμα (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Ο Σταμάτης Κριμιζής στο Public

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και το Public παρουσιάζουν το βιβλίο «Ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα» του Δρ. Σταμάτη Κριμιζή. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Διονύσης Σιμόπουλος, Επίτιμος Διευθυντής Ευγενίδειου Πλανηταρίου, ο Ιωάννης Δαγκλής, Καθηγητής Φυσικής ΕΚΠΑ ο Βαγγέλης Πρατικάκης, δημοσιογράφος, συνεργάτης στην έκδοση του βιβλίου και ο Σταμάτης Κριμιζής, oμότιμος διευθυντής Διαστημικών προγραμμάτων της NASA.

Στο Public café, στις 8.30 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Η Αλεξάνδρα Κ στο Λεξικοπωλείο

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Λεξικοπωλείο παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Αλεξάνδρας Κ «Πώς φιλιούνται οι αχινοί». Με την Αλεξάνδρα Κ θα συνομιλήσουν η επιμελήτρια εκδόσεων Ελένη Κεχαγιόγλου και η συγγραφέας Ούρσουλα Φώσκολου. Στο Λεξικοπωλείο, στις 7 το βράδυ (Στασινού 13, Παγράτι)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Μαρία Τζιρίτα στο Θέμα στο Παγκράτι

Μια συνάντηση με τη συγγραφέα Μαρία Τζιρίτα με αφορμή την ημέρα του Αγιόυ Βαλεμτίνου και το νέο της μυθιστόρημα «Η καρδιά του βράχου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Στο βιβλιοπωλείο Θέμα, στις 7 το βράδυ (Φιλολάου 62, Παγκράτι)

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

H Ισμήνη Καπάνταη στον Ευριπίδη στη Στοά

Οι εκδόσεις Ίκαρος και ο Ευριπίδης στη Στοά παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Ισμήνης Καπάνταη «Αστική οικία στο Χαλάνδρι». Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Έλενα Χατζηιωάννου. Στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά, στις 7 το βράδυ (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η Λένα Διβάνη στον Σπόρο στην Κηφισιά

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο Σπόρος παρουσιάζουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με αφορμή το νέο βιβλίο της Λένας Διβάνη με τίτλο «Τι έμαθα περπατώντας στον κόσμο». Η συγγραφέας θα θυμηθεί ιστορίες από τα ταξίδια της και θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες. Στο βιβλιοπωλείο Σπόρος, στις 7 το βράδυ (Δροσίνη 7, Κηφισιά)

Ο Αλέξης Σταμάτης στην Οικία Κατακουζηνού

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Αλέξη Σταμάτη «Μοτέλ Μορένα». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν η δημοσιογράφος Εριφύλη Μαρωνίτη, συντονίστρια του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και ο συγγραφέας και μεταφραστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Εύα Σιμάτου. Στην Οικία Κατακουζηνού, στις 8 το βράδυ (Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας5, Σύνταγμα). Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 216 9003570.

Η Αργυρώ Μαντόγλου στο Επίκεντρον στους Αγίους Αναργύρους

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Επίκεντρον παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Αργυρώς Μαντόγλου «Σώμα στη Βιτρίνα». Με αφορμή το μυθιστόρημα η Αργυρώ Μαντόγλου θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα Έλενα Χουζούρη. Θα συντονίσει ο φιλόλογος και κριτικός βιβλίου Αριστοτέλης Σαΐνης. Στο βιβλιοπωλείο Επίκεντρον, στις 8 το βράδυ (Αγ. Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Η Λίνα Σόρογκα στον Ιανό

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Λίνας Σόρογκα «Χρυσά λούπινα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, η ποιήτρια και πανεπιστημιακός Λιάνα Σακελλίου και ο ποιητής Γιώργος Χρονάς, εκδότης του περιοδικού Οδός Πανός. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία συγγραφείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ