Πόλεμος για την περιουσία του Τζόνι Χαλιντέι -Τα παιδιά του προσφεύγουν στη δικαιοσύνη - iefimerida.gr

Πόλεμος για την περιουσία του Τζόνι Χαλιντέι -Τα παιδιά του προσφεύγουν στη δικαιοσύνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο από τα παιδιά του γάλλου ροκ σταρ, Τζόνι Χαλιντέι, ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2017, η Λόρα Σμετ και ο Νταβίντ Χαλιντέι, ζήτησαν από τους δικηγόρους τους «να αξιοποιήσουν όλα τα νομικά δικαιώματα» ώστε να αμφισβητήσουν την διαθήκη του πατέρα τους.

Ο Τζόνι Χαλιντέι, με διαθήκη, άφησε «όλη την περιουσία του και τα καλλιτεχνικά του δικαιώματα» αποκλειστικά στην τελευταία σύζυγό του Λετίσια.
Τα δύο παιδιά του ισχυρίζονται, μέσω των δικηγόρων τους, οι οποίοι μίλησαν στο γαλλικό πρακτορείο, ότι η διαθήκη συντάχθηκε σύμφωνα με το δίκαιο της Καλιφόρνιας, όπου ζούσε ο ποπ σταρ τα τελευταία χρόνια, με την Λετίσια και τα δύο υιοθετημένα παιδιά τους, «και αυτό αντίκειται προφανώς στο γαλλικό δίκαιο», όπως αναφέρουν.


Η Λόρα Σμετ γεννήθηκε από τον γάμο του Τζόνι Χαλιντέι με την διάσημη γαλλίδα ηθοποιό Ναταλί Μπάιγ και ο πατέρας της είχε γράψει για εκείνη το τραγούδι Laura, μια από τις μεγάλες επιτυχίες του.

Πόλεμος για την περιουσία του Τζόνι Χαλιντέι -Τα παιδιά του προσφεύγουν στη δικαιοσύνη | iefimerida.gr 0


Ο Νταβίντ Χαλιντέι είναι γιός του ροκ σταρ με την επίσης σταρ τραγουδίστρια Σιλβί Βαρτάν.


Τι περιουσία είχε ο Τζόνι Χαλιντέι
Πούλησε εκατομμύρια δίσκους, έκανε άπειρες συναυλίες, γέμισε αίθουσες επί πολλές δεκαετίες. Αλλά ο Τζόνι Χαλιντέι είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα χρήματα και δεν άφησε πίσω του τεράστια περιουσία, εκτός από πολυτελή ακίνητα.


«Είμαι εντελώς αποστασιοποιημένος από υλικές αξίες που σαπίζουν και δηλητηριάζουν τους ανθρώπους. Τα χρήματα τα αξιοποιώ για να είμαι ελεύθερος, να ζω όπως θέλω», δήλωσε ο μεγάλος ροκ σταρ της Γαλλίας.
Αντίθετα, με πολλούς συναδέλφους του, ο Τζόνι Χαλιντέι δεν ήταν οικονόμος. Στο βιβλίο «Johnny : les 100 jours où tout a basculé», οι συγγραφείς Catherine Rambert και Renaud Revel τον αποκαλούσαν «φτωχό εργαζόμενο».


Τα εισοδήματα του Τζόνι Χαλιντέι εκτιμήθηκαν το 2016 από το περιοδικό Capital σε 16 εκατομμύρια ευρώ και τον κατέτασσαν στους καλύτερα αμειβόμενους καλλιτέχνες. Αλλά οι βιογράφοι του αναφέρουν ότι δεν άφησε τόσα χρήματα πίσω του, γιατί τα κατασπαταλούσε.

Πόλεμος για την περιουσία του Τζόνι Χαλιντέι -Τα παιδιά του προσφεύγουν στη δικαιοσύνη | iefimerida.gr 1


Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Le Point, η περιουσία του Τζόνι Χαλιντέι ανέρχεται σε 40 ως 50 εκατομμύρια ευρώ και κατέχει 4 πολυτελείς κατοικίες: μια βίλα 900 τ.μ. κοντά στο Παρίσι, στο Marnes-la-Coquette, όπου πέθανε ο σταρ και εκτιμάται σε 25 εκατομμύρια ευρώ. Μια βίλα στη γαλλική περιοχή Saint-Barthélémy, όπου πέθανε ο τραγουδιστής, ένα πολυτελές σπίτι στο Λος Αντζελες, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του (10 εκατομμύρια ευρώ), ένα σαλέ στο Gstaad, στην Ελβετία, για τις χειμερινές διακοπές (9,5 εκατομμύρια ευρώ) και μια βίλα στο St Barth των ΗΠΑ.

Αριστερά, η Λετίσια Χαλιντέι με τα υιοθετημένα παιδιά της, δεξιά τα άλλα δύο παιδιά του σταρ, στην κηδεία:

Πόλεμος για την περιουσία του Τζόνι Χαλιντέι -Τα παιδιά του προσφεύγουν στη δικαιοσύνη | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ περιουσία Τζόνι Χαλιντέι παιδιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ