Παπούλιας: Πληρώνουμε βαρύ τίμημα για λάθη δεκαετιών - iefimerida.gr

Παπούλιας: Πληρώνουμε βαρύ τίμημα για λάθη δεκαετιών

Κάρολος Παπούλιας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος ότι η χώρα μας θα καταφέρει να βγει από την κρίση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «πληρώνουμε βαρύ τίμημα για τα λάθη δεκαετιών, δικά μας και των εταίρων μας στην ευρωζώνη».

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε στον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο κ. Παπούλιας αναγνώρισε ότι «η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό κίνδυνο», ενώ πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σε μια εποχή που δοκιμάζονται οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Έχει μεγάλη σημασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτή η δοκιμασία. Να περάσουμε απέναντι χωρίς να μείνει κανένας πίσω».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από την πλευρά του επεσήμανε ότι «χρειάζεται να συζητήσουμε με ειλικρίνεια για να αποφασίσουμε ότι αυτή η μοίρα της καταστροφής δεν μας ανήκει. Μια τέτοια όμως απόφαση δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται δουλειά, γιατί χρειάζεται να σηκώσουμε στην πλάτη μας την ευθύνη. Δημοκρατία χωρίς ευθύνη δεν νοείται όπως και δίχως πατριωτισμό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ