Προκαλεί ξανά η Αγκυρα -Το ΥΠΕΞ μιλά για δικαιώματα στην κυπριακή ΑΟΖ - iefimerida.gr

Προκαλεί ξανά η Αγκυρα -Το ΥΠΕΞ μιλά για δικαιώματα στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από την παρενόχληση του πλοίου γεωτρύπανου Saipem 12000 από τουρκικά πολεμικά πλοία, το βράδυ της Παρασκευής, η Αγκυρα προκαλεί ξανά, μιλώντας για δικαιώματα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι «παρά όλες τις προειδοποιήσεις μας, η ελληνοκυπριακή διοίκηση συνεχίζει τις μονομερείς ενέργειές της σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο».

«Το κάνει αυτό αγνοώντας τα αναφαίρετα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, που είναι συνιδιοκτήτες του νησιού στους φυσικούς πόρους», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Σε αυτό το πλαίσιο, πιο πρόσφατα παρατηρήσαμε ότι υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσουν ενέργειες στο οικόπεδο νο3 της λεγόμενης κυπριακής ΑΟΖ», προσθέτει.

«Οπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει στο παρελθόν, όχι μόνο θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας, αλλά επίσης είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα, μαζί με την ''Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου'' εντός του πλαισίου στήριξής μας στην τουρκοκυπριακή πλευρά», προειδοποιεί ακόμη η Αγκυρα.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι την ευθύνη για όποια κατάσταση προκύψει, ως συνέπεια, θα την έχει η ελληνοκυπριακή πλευρά «που αντί να προσπαθεί για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο, επιμένει να ενεργεί ως ο μόνος ιδιοκτήτης του νησιού». Επίσης υποστηρίζει ότι αυτή η «ανεύθυνη διακινδύνευση της ασφάλειας και σταθερότητας» της ανατολικής Μεσογείου, είναι ο βασικός λόγος πίσω από τις αποτυχίες επίλυσης του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Κύπρος ΑΟΖ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ