Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H προανακριτική επιτροπή της Βουλής είναι το μόνο αρμόδιο όργανο να αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί αδικήματα που αφορούν πολιτικούς που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τη Δευτέρα, ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, θα προτείνει τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο «Ε», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν αυτή την πρόταση.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, ενώ σχολιάζοντας τη σχετική τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη, ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε μόνο μια εκτίμηση.

Ακόμη, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώσει ευθέως αν θεωρεί ότι υπάρχουν εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί που οργανώνουν σκευωρίες με εντολή της κυβέρνησης. «Είναι εντελώς διαφορετικό να κάνεις μια κρίση σε μια απόφαση δικαστηρίου και είναι διαφορετικό πράγμα να κατηγορείς εισαγγελικούς λειτουργούς ότι παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα και τους ποινικούς νόμους και στήνουν σκευωρίες σε συνεργασία με την κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Για όσους χαρακτηρίζουν τους προστατευόμενους μάρτυρες «κουκουλοφόρους», απάντησε ότι αυτό σκοπεύει στη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων και παρατήρησε πως δεν κατανοεί για ποιο λόγο πολιτικοί που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis ζητούν να έχουν ειδική ποινική μεταχείριση σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Πρόσθεσε ότι η προστασία μαρτύρων μπορεί να αρθεί μόνο με απόφαση του δικαστηρίου κατά τη διαδικασία του ακροατηρίου.

Τόνισε πως η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή δεν έχει σχέση με οποιαδήποτε πρωτοβουλία της κυβέρνησης και αυτό το γνωρίζει και η αντιπολίτευση. «Ο χρόνος διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή εξαρτάται πλήρως από την εισαγγελέα καταπολέμησης της διαφθοράς», είπε και σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι κατά της «ανθρωποφαγίας», δηλώνοντας ότι «το τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτο για την κυβέρνηση και για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται τα στοιχεία για να ζητήσει αποζημίωση από την φαρμακοβιομηχανία Novartis και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ