NYT: Αμερικανοί κατάσκοποι πλήρωσαν Ρώσο που πουλούσε κλεμμένο λογισμικό της NSA και στοιχεία για τον Τραμπ - iefimerida.gr

NYT: Αμερικανοί κατάσκοποι πλήρωσαν Ρώσο που πουλούσε κλεμμένο λογισμικό της NSA και στοιχεία για τον Τραμπ

Ο Ρώσος πουλούσε κλεμμένο λογισμικό της NSA (Φωτογραφία: AP/ Patrick Semansky)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας Ρώσος απέσπασε 100.000 δολάρια από Αμερικανούς κατασκόπους, για κλεμμένο λογισμικό για κυβερνοπόλεμο, της NSA, αλλά και στοιχεία που υποτίθεται ότι εξέθεταν τον Ντόναλντ Τραμπ.


Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τους New York Times, δόθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο, τον περασμένο Σεπτέμβριο και ήταν η πρώτη δόση, από τη συνολική αμοιβή 1 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, ήθελε να εξακριβώσει ποιο κλεμμένο «μυστικό όπλο» είχε στα χέρια του ο Ρώσος και όχι τις πληροφορίες σε βάρος του Αμερικανού προέδρου, καθώς υποψιάζονταν ότι ο πρώτος είχε σχέσεις με τις τις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπείας και με χάκερ της ανατολικής Ευρώπης.

Ο εν λόγω άνδρας ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία συνέδεαν άμεσα τον Τραμπ με συνεργάτες του στη Ρωσία. Αλλά, αντί να τους παραδώσει το λογισμικό, τους παρουσίασε ατεκμηρίωτο και πιθανόν χαλκευμένο υλικό για τον Τραμπ και άλλους, όπως στοιχεία τραπεζικών συναλλαγών, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα δεδομένα που υποτίθεται πως προέρχονταν από τις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

Τελικά, οι Αμερικανοί κατάσκοποι ακύρωσαν τη συμφωνία, εξαιτίας της ανησυχίας τους ότι έμπλεξαν σε ρωσική επιχείρηση με σκοπό την αναταραχή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως και για τις συνέπειες που θα είχε η αποκάλυψη του γεγονότος πως αγόραζαν υλικό σε βάρος του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NSA κατάσκοποι Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ