Τζανακόπουλος για MEGA: «Θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται από τον ελληνικό εργατικό νόμο» - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος για MEGA: «Θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται από τον ελληνικό εργατικό νόμο»

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Την βεβαιότητά του ότι «θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται από τον ελληνικό εργατικό νόμο» και για την περίπτωση του MEGA, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση προτίθεται να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία, προκειμένου οι μέτοχοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να καταβάλλουν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα 17 μηνών και τις αποζημιώσεις που οφείλονται στους 420 εργαζόμενους, στην περίπτωση που το κανάλι τελικά οδηγηθεί σε λουκέτο. Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας μέχρι σήμερα έχουν προχωρήσει σε αλλεπάλληλες διοικητικές ενέργειες και πως το ίδιο θα συνεχιστεί να γίνεται.

«Οι διοικητικοί μηχανισμοί και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας να είστε βέβαιος, ή μάλλον θα πρέπει να σας θυμίσω ότι έχουν κάνει αλλεπάλληλες ενέργειες και έχουν προχωρήσει σε αλλεπάλληλες διοικητικές ενέργειες, έτσι ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε από εδώ και στο εξής έτσι ώστε να τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται από τον ελληνικό εργατικό νόμο», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αποχωρεί ο Βαρδινογιάννης

Το απόγευμα της Πέμπτης με ανακοίνωση του το ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ γνωστοποιούσε πως η εταιρεία Ascope Trading Ltd, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, αποχωρεί από το εταιρικό σχήμα και εξηγούσε τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν για την διάσωση του σταθμού, οι οποίες όμως τελικά δεν καρποφόρησαν. Στην ίδια ανακοίνωση ο όμιλος Βαρδινογιάννη επισημαίνει πως θα καταβάλλει στους εργαζόμενους το ποσοστό που του αναλογεί για τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται και παρέπεμψε για τα υπόλοιπα στους παλαιούς μετόχους. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα καταβάλλει μόνον 700 χιλιάδες ευρώ (που αντιστοιχούν σε κάτι περισσότερο από έναν μισθό), γεγονός που προκάλεσε θλίψη αλλά και οργή στους απλήρωτους εργαζόμενους του Mega.

Μεταξύ άλλων αναφέρει η ανακοίνωση: «Η Ascope Trading Ltd μαζί με άλλες εταιρίες μετόχους της Τηλέτυπος διατίθεται να καταβάλει εξ ελευθεριότητας συνολικά το 35% του ποσού των € 9.28 εκ, ήτοι € 3,25 εκ μείον τα ποσά που έχουν καταβάλλει μέχρι σήμερα, ήτοι € 2.5 εκ. Συνεπώς θα καταβληθούν εξ ελευθεριότητας το ποσό των € 750 χιλ. για την μερική εξόφληση της μισθοδοσίας.

Τζανακόπουλος για MEGA: «Θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται από τον ελληνικό εργατικό νόμο» | iefimerida.gr 0

Η εταιρία Alter Ego έχει ήδη καταβάλει τα ποσά που της αντιστοιχούν

Το Δ.Σ της εταιρίας προτίθεται να απευθυνθεί άμεσα στους άλλους μετόχους, δηλαδή στις εταιρίες Dimera, Elenovo και στους μετόχους των εταιριών Πήγασος και ΔΟΛ της περιόδου του έτους 2016 για να ζητήσει την εξ ελευθεριότητας καταβολή των ποσών που τους αναλογεί, δηλαδή συνολικά του ποσού των € 2.5 εκ

Παράλληλα το Δ.Σ θα ζητήσει από τους Ομολογιούχους που έχουν δεσμεύσει τους λογαριασμούς της εταιρίας να απελευθερώσουν το ποσό των € 3,375,000 που αντιστοιχεί στο ποσό που εκτιμά η μελέτη της Grant Thornton ότι θα καταβληθεί στο προσωπικό σε περίπτωση εκκαθάρισης της εταιρίας, για να χρησιμοποιηθεί για την καταβολή της μισθοδοσίας.

Το Δ.Σ θεωρεί ότι εξάντλησε όλες τις ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει κάτω από τις προαναφερόμενες πολύ δύσκολες συνθήκες και θα προχωρήσει από εδώ και πέρα με βάσει τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία».

Κινητοποίηση έξω από τη Motor Oil

Υπενθυμίζεται ότι η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ οφείλει στους 420 εργαζόμενους του Mega 17 μισθούς, ενώ οι εργαζόμενοι διεκδικούν και τις αποζημιώσεις τους στην περίπτωση που το κανάλι οδηγηθεί τελικά σε λουκέτο. Δεκάδες εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεις έξω από το κτίριο της Motro Oil, όπου μάλιστα έχουν στήσει και σκηνές, διεκδικώντας λύση στο πρόβλημα τους. Μετά την χθεσινή αρνητική εξέλιξη, η ομάδα των εργαζομένων του σταθμού, που πραγματοποιούν την κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Motor Oil, με ανακοίνωση τους δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, προκειμένου οι μέτοχοι του Mega να τους καταβάλλουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Τζανακόπουλος για MEGA: «Θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται από τον ελληνικό εργατικό νόμο» | iefimerida.gr 1

«Οι απλήρωτοι επί 17 μήνες εργαζόμενοι στο Mega που τις τελευταίες 8 ημέρες διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους σε αντίσκηνα έξω από τη Motor Oil, θεωρούμε τη σημερινή ανακοίνωση της οικογένειας Βαρδινογιάννη ως τον ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΜΑΣ.

Και δηλώνουμε ότι όσο κι αν προσπάθησαν να μας διχάσουν, καταβάλλοντας σε μερίδα εργαζομένων κάποια χρήματα, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενωμένοι και θα φύγουμε από την επιχείρηση Βαρδινογιάννη με το κεφάλι ψηλά και όχι ταπεινωμένοι σαν ανθρώπινα απορρίμματα που, αφού χρησιμοποιήθηκαν, πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων από ανθρώπους που τελικά δεν γνωρίζουν τη σημαίνει ανθρωπιά. Από τη Motor Oil θα φύγουμε μόνο μετά από την καταβολή στο ακέραιο των δεδουλευμένων μας και των αποζημιώσεών μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ