Ο πρέσβης της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα μάζεψε κόσμο σπίτι για να δουν την έναρξη των Ολυμπιακών - iefimerida.gr

Ο πρέσβης της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα μάζεψε κόσμο σπίτι για να δουν την έναρξη των Ολυμπιακών

Ο Αν Γιονγκ Τζιπ με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eκδήλωση στην οικία του, για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, διοργάνωσε ο ο πρέσβης της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα, Αν Γιονγκ Τζιπ.

Πριν από αρκετούς μήνες, είχε ρωτήσει τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, αν θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Ο υφυπουργός αντιπρότεινε να συγκεντρωθούν σε κάποιο σπίτι να το δουν.

Διάσημοι σε όλο τον κόσμο για τη φιλοξενία τους, οι Νοτιοκορεάτες άδραξαν την ευκαιρία και τον προσκάλεσαν, όπως και τον Σάκη Βασιλειάδη, πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ.
«Πράγματι, ο υπουργός πρότεινε να δούμε μαζί την τελετή έναρξης. Του είπα ότι το θεωρώ εξαιρετική ιδέα. Εμείς οι Κορεάτες εκτιμούμε την στήριξη και τη φιλοξενία των Ελλήνων στην πολύ μεγάλη αποστολή που είχε έλθει εδώ για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Ήταν εξαιρετική η συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ολυμπιακή Επιτροπή. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ανοίγουμε μαζί την αυλαία των Αγώνων.
Είναι οι πιο μεγάλοι σε συμμετοχή Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στα χρονικά.
Επίσης, μετέχουν και ο αδελφοί μας από τον Βορρά. Μην ξεχνάμε ότι κατεβάζουμε και κοινή ομάδα στο Χόκεϊ Γυναικών. Παρότι υπάρχει αρκετή ένταση, ελπίζουμε ότι μέσα από τους Αγώνες θα συνεχιστεί η ειρήνη και η ευημερία στην χερσόνησο της Κορέας», είπε ο πρέσβης της Νότιας Κορέας σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρέσβης της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα μάζεψε κόσμο σπίτι για να δουν την έναρξη των Ολυμπιακών | iefimerida.gr 0

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, από την πλευρά του τόνισε: «Επιβεβαιώνοντας τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουμε με το λαό της Κορέας, σήμερα βρισκόμαστε εδώ στην κατοικία του πρέσβη σε μια ημέρα γιορτής. Μετά από παρακίνηση δική μου, έστω και για... πλάκα προς τον πρέσβη, είμαστε εδώ για να δώσουμε το εορταστικό μήνυμα της ημέρας, αλλά και το μήνυμα που θέλουν να περάσουν αυτοί οι Αγώνες. Μήνυμα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ