Η Vera Wang σχεδιάζει το ωραιότερα κορμάκια αθλητριών του Καλλιτεχνικού Πατινάζ -Και είναι τόσο δύσκολο όσα τα νυφικά [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Vera Wang σχεδιάζει το ωραιότερα κορμάκια αθλητριών του Καλλιτεχνικού Πατινάζ -Και είναι τόσο δύσκολο όσα τα νυφικά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

ΗVera Wang είναι διάσημη για τις υπέροχες και μοναδικές τουαλέτες που φορούν οι διάσημες στο κόκκινο χαλί, αλλά και για τα ονειρικά νυφικά της, άρα σίγουρα ξέρει πώς να εντυπωσιάσει σε μια σημαντική μέρα.

Ελάχιστοι, όμως, ίσως να γνωρίζουν πως δημιουργεί και τα εντυπωσιακά κοστούμια που φορούν οι πιο γνωστοί πατινέρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα τελευταία 20 χρόνια.

Η Vera Wang σχεδιάζει το ωραιότερα κορμάκια αθλητριών του Καλλιτεχνικού Πατινάζ -Και είναι τόσο δύσκολο όσα τα νυφικά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Δεν το κάνω ελαφρά την καρδία» δήλωσε η Vera Wang σε συνέντευξή στο περιοδικό People. «Εάν σπάσει μία τιράντα, ή αν το μανίκι χτυπηθεί, τότε οι ολυμπιακοί Αγώνες γι’ αυτούς τους αθλητές τελείωσαν. Είναι τόσο σοβαρό. Είναι απολύτως εφιαλτικό!».

Υπάρχουν πολλοί λίγοι εκτός από την Vera Wang που είναι κατάλληλοι για τη συγκεκριμένη δουλειά, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη πως και η ίδια ήταν πατινέρ προτού τελικά την κατακτήσει η μόδα. «Καταλαβαίνω τη φυσική» είπε. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι ξεγελιούνται από την φύση των κοστουμιών και της ευκολίας που προσδίδουν στις ασκήσεις τους, της μουσικότητας και της χορογραφίας. Είναι ένα extreme sport».

Ωστόσο, παρά το άγχος της κάθε φορά που πρέπει να σχεδιάσει ένα κοστούμι, η Vera Wangείναι πάντα έτοιμη για την πρόκληση. Φέτος, σχεδίασε το κοστούμι του Νέιθαν Σεν, του πρωταθλητή των Αγώνων Πατινάζ 2017 στις ΗΠΑ, που θα πάρει μέρος στους Χειμερινούς Αγώνες στη Σεούλ.

«Νιώθω μεγάλη τιμή που η Βέρα και η ομάδα της θα δημιουργήσουν τα κοστούμια μου. Η γνώση και η κατανόηση της Βέρα σχετικά με το πατινάζ μαζί με το εξαιρετικό της ταλέντο στο σχέδιο, καθιστούν αυτή τη συνεργασία απίστευτη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σεν.

Η Vera Wang σχεδιάζει το ωραιότερα κορμάκια αθλητριών του Καλλιτεχνικού Πατινάζ -Και είναι τόσο δύσκολο όσα τα νυφικά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ας δούμε όμως μερικά από τα κοστούμια που δημιούργησε στους προηγούμενος Ολυμπιακούς Αγώνες.

Νάνσι Κέριγκαν
Η Vera Wang σχεδίαζε νυφικά για αρκετά χρόνια, προτού την πλησιάσει ο προπονητής της Νάνσι Κέριγκαν, με την οποία είχε κάνει πατινάζ, για να της ζητήσει να φτιάξει τα κοστούμια της. «Στην αρχή πραγματικά δεν ήθελα να το κάνω... και μου είπε ‘θέλω να κάνεις τα φορέματα της Νάνσι’ και του απάντησα ‘Για ποιο πράγμα μιλάς;» δήλωσε η Vera Wang στο People. Τελικά αποφάσισε να δοκιμάσει και να ντύσει την Κέριγκαν για «σχεδόν 4 χρόνια» συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 και του 1994.


Όταν άρχισε να σχεδιάζει τα κοστούμια της Κέριγκαν, η Vera Wang «προσπάθησε να αναδείξει το σώμα της. Είχε έναν όμορφο μακρύ λαιμό και πάντα προσπαθούσα να δημιουρήσω ένα ντεκολτέ που θα ήταν ψηλότερο γι’ αυτήν». Η Γουάνγκ είναι επίσης υπεύθυνη για την «τρελή ψευδαίσθηση» που ξεκίνησε η Κέριγκαν με τα μανίκια των στολών της το 1994.

Η Vera Wang σχεδιάζει το ωραιότερα κορμάκια αθλητριών του Καλλιτεχνικού Πατινάζ -Και είναι τόσο δύσκολο όσα τα νυφικά [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η Vera Wang σχεδιάζει το ωραιότερα κορμάκια αθλητριών του Καλλιτεχνικού Πατινάζ -Και είναι τόσο δύσκολο όσα τα νυφικά [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η Vera Wang σχεδιάζει το ωραιότερα κορμάκια αθλητριών του Καλλιτεχνικού Πατινάζ -Και είναι τόσο δύσκολο όσα τα νυφικά [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Ξεκίνησα την παράξενη αυτή ψευδαίσθηση επάνω της. Είναι ένα πολύ, πολύ λεπτό ύφασμα» είπε η Vera Wang. «Παρόλο που λάτρευα τη διαφάνεια και το γεγονός πως αγκάλιαζε το σώμα – πάντα ανησυχούσα ότι θα έσπασε!».


Την εποχή εκείνη, η συνεργασία της Κέριγκαν με την Vera Wang ήταν πρωτοποριακή, και έγινε πρωτοσέλιδο στους New York Times, που συνέκριναν τα κοστούμια της με εκείνα που φορούσε η ανταγωνιστής της, Τόνια Χάρντινγκ.

Μισέλ Κουάν

Η Vera Wang αποκαλεί την Μισέλ Κουάν, τα κοστούμια της οποίας έφτιαξε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1998 και του 2002, «μια ηθοποιό στον πάγο» με έναν αθλητισμό που σήμαινε πως τα ρούχα της «έπρεπε να της δίνουν ένα αίσθημα ελευθερίας. Έπρεπε να το νιώθει σαν μαγιό».

Η Vera Wang σχεδιάζει το ωραιότερα κορμάκια αθλητριών του Καλλιτεχνικού Πατινάζ -Και είναι τόσο δύσκολο όσα τα νυφικά [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Τι άλλο ήθελε η Κουάν; «Δεν ήθελε τίποτα κοντά στο λαιμό της. Έπρεπε να νιώθει ότι ο λαιμός της ήταν ελεύθερος. Και δεν της άρεσαν οι φούστες με όγκο. Ένιωθε πως όταν περιστρεφόταν στον αέρα, οποιοδήποτε έξτρα ύφασμα θα της πρόσθετε βάρος», είπε η Vera Wang.

Η Vera Wang σχεδιάζει το ωραιότερα κορμάκια αθλητριών του Καλλιτεχνικού Πατινάζ -Και είναι τόσο δύσκολο όσα τα νυφικά [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Οι δύο γυναίκες έμειναν για πάντα φίλες, με την Κουάν να φορά νυφικό Vera Wang στο γάμο της το 2013.

Έβαν Λάισατσεκ
Αφού σχεδίασε πολλά κοστούμια η Vera Wang, υπήρξε μόνο μία στιγμή που ήθελε να τα παρατήσει: στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010, που ήταν και η πρώτη φορά που έντυσε έναν άνδρα πατινέρ. «Με τον Έβαν προσπάθησα να αντισταθώ. Ξύπνησα ένα βράδυ και είχα γεμίσει εξανθήματα. Η τεχνολογία του σχεδιασμού μιας στολής γι’ αυτόν με ανησυχούσε πολύ» είπε.

Η Vera Wang σχεδιάζει το ωραιότερα κορμάκια αθλητριών του Καλλιτεχνικού Πατινάζ -Και είναι τόσο δύσκολο όσα τα νυφικά [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Η διαδικασία σχεδιασμού κοστουμιών για έναν άνδρα πατινέρ είναι μια πολύ διαφορετική πρόκληση. «Έπρεπε να τετραπλασιάσουμε τις ραφές. Οι τριπλές ραφές δεν ήταν αρκετές για το διαμέτρημά του» δήλωσε η Vera Wang. «Και η Έβαν, που ήταν άνδρας και έπρεπε να πηδάει αδιάκοπα, ήξερε πολύ καλά το βάρος του υφάσματος. Έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτό».

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ