Μύθος! Ημίγυμνος στους -2 βαθμούς, ο «λαδωμένος» σημαιοφόρος της Τόνγκα πήγε και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς [βίντεο] - iefimerida.gr

Μύθος! Ημίγυμνος στους -2 βαθμούς, ο «λαδωμένος» σημαιοφόρος της Τόνγκα πήγε και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς [βίντεο]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είχε κλέψει την παράσταση στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.

Το ξανάκανε και σήμερα, αυτή τη φορά στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στον Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας!

Ο λόγος για τον πασίγνωστο, γραμμωμένο, «λαδωμένο» σημαιοφόρο των Νήσων Τόνγκα, Πίτα Ταουφατοφούα, που τώρα είναι στην πόλη της Ν. Κορέας, και μάλιστα παρήλασε ξανά ως σημαιοφόρος της χώρας του.

Φυσικά, εμφανίστηκε και πάλι ημίγυμνος και τίγκα στο λάδι! Την ώρα που οι υπόλοιποι αθλητές ήταν με τις φόρμες, τους σκούφους και τα κασκόλ τους (η θερμοκρασία ήταν στους -2 βαθμούς Κελσίου), ο Πίτα Ταουφατοφούα μπήκε στο στάδιο με την παραδοσιακή φορεσιά της πατρίδας του, φορώντας σαγιονάρα στα πόδια και πασαλειμμένος με μπόλικο λάδι!

Μύθος! Ημίγυμνος στους -2 βαθμούς, ο «λαδωμένος» σημαιοφόρος της Τόνγκα πήγε και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο Πίτα έχασε 15 κιλά λίπους και μυών, αλλά και πάλι ζυγίζει 20 κιλά περισσότερα από οποιονδήποτε αντίπαλό του. Βέβαια, παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα στο CNN πως θα ντυθεί χοντρά για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, παρέλασε τελικά στους -2 βαθμούς Κελσίου φορώντας την παραδοσιακή φορεσιά (a ta'ovala) της πατρίδας του.

Μύθος! Ημίγυμνος στους -2 βαθμούς, ο «λαδωμένος» σημαιοφόρος της Τόνγκα πήγε και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Πρόκειται για αθλητή του τάε κβον ντο, ο οποίος μάλιστα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 είχε κατακτήσει και το ασημένιο μετάλλιο. Πρόκειται για το μοναδικό μετάλλιο που έχει στην ιστορία της η χώρα του. Και για να μάθετε, τα (170) νησιά Τόνγκα βρίσκονται στον νότιο Ειρηνικό, βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας. Πρωτεύουσα είναι η Νουκουαλόφα. Ο πληθυσμός τους είναι 103.036!

Μύθος! Ημίγυμνος στους -2 βαθμούς, ο «λαδωμένος» σημαιοφόρος της Τόνγκα πήγε και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς [βίντεο] | iefimerida.gr 2

«Χρησιμοποιούμε το λάδι καρύδας στη χώρα μου, σε κάθε ιδιαίτερο γεγονός, για να λάμπουμε. Σε γεγονότα που αφορούν δωρεές, βοηθά στο να μένουν πάνω σου τα χρήματα. Ομολογώ ότι το χρησιμοποιούμε αρκετά», είχε πει το 2016 ο Πίτα.

Ο 34χρονος αθλητής πήρε το εισιτήριο για τους Χειμερινούς Αγώνες στο figure skating. Μπήκε έτσι στο κλειστό κλαμπ αθλητών που έχουν καταφέρει να πάρουν μέρος τόσο σε Χειμερινούς όσο και σε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μύθος! Ημίγυμνος στους -2 βαθμούς, ο «λαδωμένος» σημαιοφόρος της Τόνγκα πήγε και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς [βίντεο] | iefimerida.gr 3

Ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός. «Αυτή είναι η τελευταία μέρα των προκριματικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο τέλος του κόσμου. Έκανα μια προσευχή πριν τον αγώνα και συνέβη ένα θαύμα. Η Τόνγκα θα πάει στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες» έγραψε ο αθλητής.

Μύθος! Ημίγυμνος στους -2 βαθμούς, ο «λαδωμένος» σημαιοφόρος της Τόνγκα πήγε και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς [βίντεο] | iefimerida.gr 4

Ok Tonga, we get it, you work out. pic.twitter.com/kl9ukPyHDH

Θυμηθείτε την εμφάνιση του Πίτα στο Ρίο το 2016:

Με πληροφορίες από sdna.gr/ Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ