Πρόταση Μυτιληναίου στη ΔΕΗ να αναλάβει την αναβάθμιση του Αμυνταίου - iefimerida.gr

Πρόταση Μυτιληναίου στη ΔΕΗ να αναλάβει την αναβάθμιση του Αμυνταίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσημη πρόταση ώστε να αναλάβει την ΑΗΣ Αμυνταίου κατέθεσε στη ΔΕΗ ο Όμιλος Μυτιληναίου, κίνηση για την οποία ο Ευάγγελος Μυτιληναίος είχε προϊεδάσει, προαναγγέλλοντας τρεις μεγάλες επενδυτικές κινήσεις στον χώρο της ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μυτιληναίος προτείνει να αναλάβει ο Τομέας Έργων EPC της εταιρείας την ολοκλήρωση της συνολικής αναβάθμισης της μονάδας στο Αμύνταιο, αξιοποιώντας τη μεγάλη τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει σε έργα αιχμής ανά τον κόσμο.

Με τον τρόπο αυτό, εκτός από τα προφανή οφέλη για τη ΔΕΗ και την ενίσχυση του επιχειρηματικού της προφίλ, δίνονται λύσεις τόσο για τη μονάδα και τους εργαζομένους της, όσο και για την τοπική και εθνική οικονομία: Συνεχίζεται απρόσκοπτα η τηλεθέρμανση, εξασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας, αλλά και δημιουργούνται προϋποθέσεις ώστε η ΔΕΗ να μπορεί πλέον με ασφάλεια να σχεδιάσει το μέλλον στη μεταλιγνιτική εποχή. Στην πραγματικότητα εξασφαλίζει την επιβίωσή της.

Ταυτόχρονα, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της ΔΕΗ, που ζητούσε να εξαιρεθεί από το μερίδιό της η Υψηλή Τάση, ενώ συμβάλλει ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τα ανοικτά θέματα που ταλανίζουν τη ΔΕΗ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Μυτιληναίος καλεί και τους υπόλοιπους εκπροσώπους της βιομηχανίας να συμβάλουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια, ανταποδίδοντας αφενός στη ΔΕΗ τις προσπάθειές της διαχρονικά για την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και αποδεικνύοντας ότι οι ουσιαστικές λύσεις απαιτούν τόσο τόλμη, όσο και σύμπνοια.

Κίνηση Win-Win

H νέα πρόταση που κατέθεσε στη ΔΕΗ για την αναβάθμιση του ΑΗΣ Αμυνταίου, μίας εκ των μονάδων με τη μικρότερη διάρκεια ζωής, δίνει ουσιαστικές λύσεις τόσο για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, όσο και για τις προοπτικές της εγχώριας βιομηχανίας. Τι μπορεί όμως να κερδίσει η βιομηχανία από αυτή την κίνηση;

Ηρεμία και προοπτικές, είναι η απάντηση. Η ΔΕΗ, από την πλευρά της, θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις με μακροχρόνια διμερή συμβόλαια, ώστε να μπορούν να προχωρήσουν σε αναπτυξιακές κινήσεις χωρίς το άγχος του ενεργειακού κόστους και των συνεχών διαπραγματεύσεων.

Μία κίνηση Win-Win για όλους, που θα συμβάλει στη σταθερότητα της εγχώριας βιομηχανίας, στην προοπτική ευημερίας για τη ΔΕΗ, αλλά και στην ενίσχυση της εθνικής μας αξιοπιστίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μυτιληναίος ΔΕΗ αης αμυνταιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ