Αυτός είναι ο 24χρονος πρόσφυγας που φιλοξενούν στο σπίτι τους Αμάλ και Τζορτζ Κλούνεϊ [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο 24χρονος πρόσφυγας που φιλοξενούν στο σπίτι τους Αμάλ και Τζορτζ Κλούνεϊ [εικόνες]

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δε σταματά να μας εντυπωσιάζει η Αμάλ Κλούνεϊ, κι αυτή τη φορά με μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη όπου μιλά για την φιλοξενία ενός πρόσφυγα Yazidi από το Ιράκ, στο σπίτι της στην Αμερική.

«Είχα το προνόμιο να εκπροσωπώ έναν αριθμό Yazidi που έχουν πέσει θύματα της γενοκτονίας που διαπράχθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι γνώρισα τον Χασίμ Αβντάλ» δήλωσε σε συνέντευξή της μέσω Skype ο δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τον Ντέιβιντ Λετερμαν. Το βίντεο έπαιξε στην εκπομπή «My Next Guest Needs No Introduction», όπου ο παρουσιαστής συνομιλεί με τον Τζορτζ Κλούνεϊ σε ένα νέο επεισόδιο.

«Όταν τον γνώρισα θυμάμαι ότι με συνεπήρε το θάρρος του, αλλά και το εκπληκτικό του πνεύμα και ο τρόπος που μιλούσε, ακόμα κι αφού είχε χάσει τα πάντα, μιλούσε για την επιθυμία του για δικαιοσύνη και όχι για εκδίκηση» συνέχισε η Αμάλ.

Αυτός είναι ο 24χρονος πρόσφυγας που φιλοξενούν στο σπίτι τους Αμάλ και Τζορτζ Κλούνεϊ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι Κλούνεϊ ήταν στη Νέα Υόρκη με τους γονείς του Τζορτζ όταν ο Αβντάλ τους είπε για τις μελλοντικές του φιλοδοξίες. «Μίλησε για το όνειρό του να σπουδάσει κάποια στιγμή στις ΗΠΑ και ήξερα ότι όλοι μας κάναμε την ίδια σκέψη: ‘Ίσως και να μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε σε αυτό’».

Ο Χασίμ Αβντάλ

Αυτός είναι ο 24χρονος πρόσφυγας που φιλοξενούν στο σπίτι τους Αμάλ και Τζορτζ Κλούνεϊ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Αβντάλ είναι τώρα φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και ζει στο σπίτι των Κλούνεϊ στην Αουγκούστα του Κεντάκι. Αλλά η διαδρομή δεν ήταν εύκολη. «Ήταν σε ένα λεωφορείο στη Μοσούλη και το Ισλαμικό Κράτος πυροβόλησε τους δύο οδηγούς και είπε: ‘Όποιος θέλει να πάει στο πανεπιστήμιο, θα τον πυροβολήσουμε’» είχε δηλώσει ο Τζορτζ Κλούνεϊ στο Hollywood Reporter τον Σεπτέμβριο.

«Έζησε και ήρθε στην Αμερική. Πέρασε όλους τους ελέγχους και τελικά κατάφερε να σπουδάσει».

Η βοήθεια όμως των Κλούνεϊ πάει πέρα από το σπίτι τους. Στην συνέντευξη εκείνη, ο ηθοποιός αποκάλυψε πως αυτός και η σύζυγός του έδωσαν 20 εκατομμύρια δολάρια στο δικό τους ίδρυμα «Clooney Foundation for Justice» για τη βοήθεια των προσφύγων αναφορικά με τη στέγαση και την εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ