Δ. Καμμένος για Νοvartis: Από τις καταθέσεις δεν προκύπτει χρηματισμός πολιτικών προσώπων - iefimerida.gr

Δ. Καμμένος για Νοvartis: Από τις καταθέσεις δεν προκύπτει χρηματισμός πολιτικών προσώπων

Φωτογραφία: Eurokinissi
ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Την βεβαιότητα του ότι από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος πολιτικών προσώπων, εξέφρασε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.

Μιλώντας στην εκπομπή Life του τηλεοπτικού σταθμού SBC, ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως δεν προκύπτει «δόλος, σκοπιμότητα και χρηματισμός» πολιτικών προσώπων και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «η δικογραφία να γυρίσει πίσω στην εισαγγελία για να συνεχιστεί η έρευνα και να μη γίνει Προανακριτική Επιτροπή». Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε πως «δεν προκύπτει απόδειξη ότι κάποιος τα έχει πάρει. Αν είχε προκύψει θα το είχαμε δει».

«Δεν υπάρχει απόδειξη για τις μαρτυρίες»

Ο κ. Καμμένος διαφοροποιήθηκε πλήρως από τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της κυβέρνησης που εμπλέκουν ευθέως τους πολιτικούς τους αντιπάλους, βυθίζοντας την πολιτική ζωή της χώρας σε ένα δυσώδες κλίμα, και υποστήριξε πως δεν προκύπτουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα.

«Από μιάμιση κατάθεση που έχω διαβάσει δεν προκύπτει ότι έχουν φύγει χρήματα από κάποιον άνθρωπο της Novartis και να έχουν πάει σε κάποιον πολιτικό. Σκάνδαλο Novartis όμως υπάρχει. Ότι υπήρχε σκάνδαλο χρηματισμού χιλιάδων γιατρών με αμοιβή με οποιοδήποτε τρόπο, δεν θα πω χρηματισμό, θα πω μια έξτρα αμοιβή για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της εταιρείας, έχει γίνει. Από όσο έχω διαβάσει, δεν υπάρχει απόδειξη για τις μαρτυρίες και τις κατηγορίες κατά των πολιτικών και δεν υπάρχει η πληροφόρηση από πού έχουν αυτοί οι άνθρωποι αυτή τη γνώση», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «η εισαγγελέας έκανε καλά και έστειλε την δικογραφία στη Βουλή, διότι όταν σκοντάφτεις στα πολιτικά πρόσωπα, το λέει και ο νόμος», ωστόσο εξέφρασε την διαφωνία του για τις δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για την υπόθεση. «Εάν ο φίλος μου ο κ. Παπαγγελόπουλος μιλούσε και για τα πολιτικά πρόσωπα προφανώς έχει άδικο αλλά τον δικαιολογώ γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν έχει διαβάσει την δικογραφία. Φαντάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ότι είναι τεράστιο σκάνδαλο είναι».

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως δεν προκύπτει δόλος για πολιτικά πρόσωπα και πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά απόδειξη για τις κατηγορίες εναντίον τους. «Δεν προκύπτει δόλος, σκοπιμότητα, χρηματισμός και δεν υπάρχει απόδειξη για αυτό. Υπάρχει μια κατηγορία. Από την κατηγορία μέχρι να βρούμε τα λεφτά στον λογαριασμό και μέχρι να βρούμε ένα βίντεο όπου ο κ. Καμμένος, για παράδειγμα, έχει πάρει μια σακούλα»…

«Εσωτερική διαμάχη στην Novartis»

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στην ίδια εκπομπή έδωσε και μια νέα διάσταση στην υπόθεση της Novartis, λέγοντας πως οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν και περιέχονται στην δικογραφία μπορεί να είναι προϊόν «εσωτερικής διαμάχης» στην Novartis και άφησε να εννοηθεί πως είναι πιθανόν κάποιοι να ενοχοποίησαν πολιτικά πρόσωπα για να δικαιολογήσουν τα χρήματα που οι ίδιοι πήραν.

«Μπορεί να είναι εσωτερική διαμάχη μέσα στη Nocartis. Δεν λέω ότι δεν έχει γίνει απιστία και χρηματισμός κάποιου. Θα το δούμε αυτό. Αλλά έτσι όπως περιγράφονται όλες οι καταστάσεις, μαζί με τρίτες εταιρείες που πήραν λεφτά για να τα ξεπλύνουν για έναν πολιτικό, δείχνουν ότι κάποιοι παρακολουθούσαν κάποια διαδικασία και νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να μην υπάρχει πολιτικός δόλος. Που δεν υπάρχει για μένα πολιτικός δόλος, δηλαδή να πουν ότι φταίνε αυτοί της Νέας Δημοκρατίας… Πιστεύω ότι μπορεί να έχει γίνει κάτι εσωτερικά στην Novartis. Να ξεπλένονται χρήματα εντός της Novartis, κάποιοι άνθρωποι να έχουν πάρει χρήματα και να λένε θα τα πάω στον Καμμένο και να τα έβαλαν στην τσέπη, όπως έγινε πολλές φορές με την Siemens. Πολλά χρήματα έλεγαν ότι τα πήγαιναν στον πολιτικό και δεν πήγαν ποτέ. Να αποποιηθούν δικές τους ευθύνες και να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα χωρίς αποδείξεις», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Novartis Δημήτρης Καμμένος κυβέρνηση ΑΝΕΛ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ