Novartis: Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς -Την Δευτέρα συνέρχεται η Κ.Ο - iefimerida.gr

Novartis: Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς -Την Δευτέρα συνέρχεται η Κ.Ο

Μαραθώνιες είναι οι διαβουλεύσεις σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει το κυβερνών κόμμα στη Βουλή σε σχέση με τη διαχείριση της σκανδαλώδους υπόθεσης NOVARTIS.

Συνεδρίασε για δεύτερη φορά το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος δεν μετέχει στο όργανο.

Από το πρωί της Πέμπτης έγιναν αναλυτικές συσκέψεις μεταξύ στελεχών που ερευνούσαν στο νομικό κυρίως επίπεδο τις κινήσει εκείνες που αφήνουν περιθώρια πολιτικών χειρισμών, καθώς από τη μια πρόκειται για μια υπόθεση την οποία δύο υπουργοί (Δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της διαφθοράς), χαρακτήρισαν ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την άλλη όμως δεν είναι κάτι απλό αφού με βάση τις έως τώρα μαρτυρικές καταθέσεις φέρεται ως εμπλεκόμενο "το μισό πολιτικό σύστημα".

Πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εξεταστική; Με ποια στοιχεία; Η προανακριτική επιτροπή μπορεί να ερευνήσει ευθύνες που έχουν παραγραφεί ή υπάρχει το διαρκές αδικημάτων όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες;

Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα από τις οποίες θα εξαρτηθεί και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, τέθηκαν στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου χτες μαζί με το Προεδρείο της Κ.Ο, αλλά και αυτή την ώρα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου το προεδρείο της Κ.Ο και οι βουλευτές θα κληθούν σε συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα για την τελική απόφαση που θα πρέπει να διασφαλίζει και την απρόσκοπτη διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και τη μέγιστη δυνατή θεσμική υπευθυνότητα καθώς υφέρπει ο κίνδυνος της εν συνόλω ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ Novartis K.O. συσκέψεις σκάνδαλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ