Πανευρωπαϊκό συνασπισμό κατά του Ολάντ φτιάχνει η Μέρκελ - iefimerida.gr

Πανευρωπαϊκό συνασπισμό κατά του Ολάντ φτιάχνει η Μέρκελ

Πανευρωπαϊκό συνασπισμό κατά του Φρανσουά Ολάντ φτιάχνει η Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία προσπάθεια υπονόμευσης κατά του Φρανσουά Ολάντ αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο σε δημοσίευμά του υποστηρίζει πως η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να δημιουργήσει έναν άτυπο πανευρωπαϊκό συνασπισμό από δεξιές δυνάμεις, κατά του υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας.

Το περιοδικό αναφέρει πως εκτός από την «συμπάθεια» στο πρόσωπο του Νικολά Σαρκοζί η Άνγκελα Μέρκελ ανησυχεί από τις δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ για επαναδιαπραγμάτευση του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας. Στο πλευρό της η Σιδηρά Καγκελάριος βρίσκει σημαντικούς δεξιούς ηγέτες, όπως τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και τον Ισπανό Μαριάνο Ραχόι, ενώ στην «ανίερη συμμαχία» προσετέθη και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Με τους Γάλλους Σοσιαλιστές να έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου και επενδυτικών προγραμμάτων για τις ασθενέστερες χώρες, η Άνγκελα Μέρκελ βλέπει στο πρόσωπο του ηγέτη των Γάλλων Σοσιαλιστών, Φρανοσυά Ολάντ, έναν μελλοντικό Όσκαρ Λαφοντέν, του ηγέτη της ριζοσπαστικής γερμανικής αριστεράς που έθεσε εν αμφιβόλω την πολιτική σταθερότητας που προωθεί η Άνγκελα Μέρκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ