Οι εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα και το χρέος, στο τραπέζι του EuroWorking Group - iefimerida.gr

Οι εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα και το χρέος, στο τραπέζι του EuroWorking Group

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρόοδος των προαπαιτούμενων με έμφαση τους πλειστηριασμούς που θεωρούνται κομβικής σημασίας θα τεθούν στο επίκεντρο του σημερινού EuroWorking Group.

Η σημερινή συνεδρίαση, στην οποία θα συμμετέχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης είναι κρίσιμη καθώς θα εξεταστεί η υλοποίηση περίπου 15 προαπαιτούμενων για για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, το αργότερο ως το Eurogoup της 19ης Φεβρουαρίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση του EWG αναμένεται να συζητηθεί σε τεχνικό επίπεδο το θέμα της διευθέτησης του χρέους και ειδικότερα το εγχείρημα διασύνδεσης των μελλοντικών παρεμβάσεων με το ρυθμό ανάπτυξης. Πρόκειται για την πρόταση Μακρόν που αφορά στη σύνδεση του χρέους με την ανάπτυξη. Πάντως επιδίωξη είναι οι συζητήσεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους να εντατικοποιηθούν, ώστε το τελικό σχέδιο να εγκριθεί στο τακτικό Eurogroup της 12ης Μαρτίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι θεσμοί έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που επιθυμούν είναι να ασκήσουν πίεση στην ελληνική πλευρά έτσι ώστε να μη χαθεί ο στόχος της ολοκλήρωσης όλων των εκκρεμοτήτων πριν από τη Σύνοδο της 19ης Φεβρουαρίου του Eurogroup και να ενεργοποιηθεί άμεσα η διαδικασία σύγκλησης του αρμόδιου οργάνου του ESM για την εκταμίευση της υποδόσης.

Το τελευταίο Eurogroup αποφάσισε την εκταμίευση συνολικά 6,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,7 δισ. ευρώ θα έρθουν με την ολοκλήρωση των 15 προαπαιτούμενων, τα οποία εκκρεμούν και το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ εφόσον προχωρήσει κανονικά ο προγραμματισμός για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς του ιδιώτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EWG προαπαιτούμενα χρέος δόση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ