Ούτε Λέμπερ και άλλες προτάσεις για απόψε το βράδυ στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Ούτε Λέμπερ και άλλες προτάσεις για απόψε το βράδυ στην Αθήνα...

Ούτε Λέμπερ και άλλες προτάσεις για απόψε το βράδυ στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά την Ούτε Λέμπερ, τη γυναίκα που θεωρείται η διάδοχος της Εντίθ Πιαφ, στο Μέγαρο Μουσικής, θα έχουν απόψε οι Αθηναίοι. Επίσης η Γλυκερία σήμερα στον χώρο «Δίπλα στο ποτάμι», παρέα με τους Ντιλέκ Κοτς και την Αρετή Κετιμέ παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Σμυρνέικο Μινόρε», ενώ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Γκράβας διεξάγεται σήμερα το Μαθητικό Φεστιβάλ συγκροτημάτων. Για τους φίλους του θεάτρου οι επιλογές είναι ήδη πολλές και από απόψε προστίθενται και άλλες τρεις: «Πάπισσα Ιωάννα», «Μετρημένες μέρεις», «Γάζα είναι...» και «Τενεκεδούπολη».

Αναλυτικά:

  • UTE LEMPER "PIRATE JANE IS BACK"

Η κορυφαία περφόρμερ του κόσμου, η διάδοχος της Εντίθ Πιάφ και της Μάρλεν Ντίντριχ, στο πολυαναμενόμενο θεματικό της comeback, με το εκπληκτικό ρεπερτόριο που την καταξίωσε διεθνώς ως πρώτη των πρώτων. Μεγάλα τραγούδια απ' την μεγαλύτερη και αυθεντικότερη εν ζωή ερμηνεύτρια, την μοναδική Ούτε Λέμπερ. Αξέχαστα τραγούδια σε στίχους του Μπέρτολντ Μπρέχτ και μουσική του Κουρτ Βάιλ, πινελιές από αγαπημένα μιούζικαλ, μαγευτικές μελωδίες του Ζακ Μπρελ και του Άστορ Πιατσόλα και στο ανκόρ μεγάλες επιτυχίες των δύο μυθικών γυναικών, της Μάρλεν Ντίντριχ και της Εντίθ Πιάφ.

Όλα μαζί συνθέτουν από κοινού ένα γοητευτικό, ένα εκπληκτικό μουσικό πρόγραμμα, που αναμένεται να μαγέψει το ελληνικό κοινό και να αποζημιώσει με το παραπάνω τους φανατικούς φίλους της, που χρόνια τώρα περίμεναν να ξανακούσουν επιτέλους ζωντανά αυτές της λαμπρές ερμηνείες της ανεπανάληπτης σύγχρονης Ντίβας. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη) Τηλ. 2103688711. Ώρα 20:30. Εισιτήριο Φοιτητικά:25 ευρώ, Γ Ζώνη: 35 ευρώ Β Ζώνη: 45 ευρώ Α Ζώνη: 55 ευρώ, Διακεκριμένη Ζώνη: 70 ευρώ.

  • ΓΛΥΚΕΡΙΑ - ΝΤΙΛΕΚ ΚΟΤΣ - ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ «ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ ΜΙΝΟΡΕ»

Με αφορμή τα 90 χρόνια απ' την καταστροφή της Σμύρνης, η Γλυκερία, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας. Μαζί της η διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια Ντιλέκ Κοτς, γνωστή και από την ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας «Πολίτικη κουζίνα». Τη συντροφιά ολοκληρώνει η Αρετή Κετιμέ. Η Γλυκερία και η παρέα της επί σκηνής μας ταξιδεύουν με μοναδικές ερμηνείες και Ethnic διάθεση, στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης ως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν ως την Αγιά Σοφιά, μεταφέροντας μας την μουσική ατμόσφαιρα στις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922. Δίπλα στο Ποτάμι (Λάμπρου Κατσώνη 189) Τηλ. 210 2610444. Εισιτήριο 15 ευρώ (με ποτό).

  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Για 4η χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων οργανώνει το Φεστιβάλ Μαθητικών Συγκροτημάτων της Αθήνας. 40 περίπου school bands από διάφορα σχολεία της Αθήνας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε πέντε συναυλίες στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων και παίζουν τη μουσική που αγαπούν. Σάββατο 3 Μαρτίου, ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60, τηλ: 210 2011151). Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

  • «Η ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ» ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΪΔΗ

Μια θεατροποιημένη απόδοση του ομώνυμου μυθιστορήματος του Εμμανουήλ Ροΐδη. Στην παράσταση, ο Ροΐδης γίνεται ο ίδιος θεατρικό πρόσωπο και συνομιλεί με τους ήρωες του. Παίζουν: Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Ιουλία Σιάμου, Γιώργος Κυριάκου, Γιώργος Τάτσης, Μαριλού Θεοδωρίδου. Θέατρο «Θεμέλιο» (Λένορμαν 82 Κολωνός ) Τηλ. 2108643310. Ώρα 21:15. Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

  • «ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΗΛΙΟΣ, ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΩΣΤΑ ΓΑΚΗ - ΒΑΣΙΑΣ ΑΤΤΑΡΙΑΝ

«Μετρημένες Μέρες» από την ομάδα Ήλιος. Μια παράσταση βασισμένη στο έργο «Οι Αριθμημένοι» του Eλίας Κανέττι. Παίζουν: Αθουσάκη Γιούλη, Βάρθης Αλέξανδρος, Ίντας Θοδωρής, Κακαβούλας Δημήτρης, Μακρίδη Μυρτώ, Μέντζελου Έλενα, Μουταφτσής Κων/Νος, Μούτσης Κων/νος Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) Τηλέφωνο: 210 3463333 Εισιτήριο 12 ευρώ Κανονικό, Φοιτητικό - Μαθητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων & Κάρτας Πολιτισμού/ ΑμεΑ/ άνω των 65 ετών: 8 ευρώ.

  • «Η ΓΑΖΑ ΕΙΝΑΙ...» (ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ)

Μια παράσταση βασισμένη στους μονολόγους παιδιών 13 έως 17 ετών που έζησαν τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στη Γάζα από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι τον Ιανουάριο του 2009. Πιστεύοντας ότι το θέατρο δεν είναι μόνο ένα όπλο συνειδητοποίησης και αντίστασης, αλλά και τρόπος για να ερευνήσει κανείς την αλήθεια, επιλέξαμε να ακούσουμε τις φωνές παιδιών που κάνουν θέατρο σε μία πολιορκημένη πόλη. Παίζουν: Μάρω Αγρίτη, Μάνος Καπερώνης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Δανάη Παπουτσή, Δήμητρα Σύρου. Θέατρο Κνωσός (Κνωσού 11 και Πατησίων 195) Τηλ: 210 8677070.Ωρα 18:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας για προγραμματισμό πρωινών παραστάσεων: 6947 046 628, 6932 610 903.Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Τιμή εισιτηρίου για τις πρωινές παραστάσεις: 6 ευρώ ανά μαθητή

  • «ΣΤΗ ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ» ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΦΑΚΙΝΟΥ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Θέατρο Badminton παρουσιάζει το έργο της Ευγενίας Φακίνου «Στη Ντενεκεδουπολη», μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος, σε σκηνοθεσία Φωτεινής Μπαξεβάνη. Το έργο θα παρουσιαστεί από την Παιδική Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε., στο Θέατρο Badminton. (Πάρκο Σχολής Χωροφυλακής) Τηλ. 211 10 100 20 Ώρα 15:00 Εισιτήριο 15 ευρώ

Μαθητικό-σπουδαστικό 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Public, www.ticketnet.gr, www.viva.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • ΖΩΓΡΑΦΗΓΗΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΗΔΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ

Η Λήδα Βαρβαρούση συνεργάζεται στενά με τους φίλους και ήρωες των βιβλίων της για να αναπτύξει την πολύτιμη σχέση της με τα παιδιά. Με άξονα την χαρά αλλά και τον προβληματισμό, το πρόγραμμα της περιλαμβάνει «ζωγραφηγήσεις» δηλ. αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα -εικονογράφο η οποία ταυτοχρόνως ζωγραφίζει αυτά που τους διηγείται. Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» (Μαραθωνομάχων 8 Κολωνός) Τηλ. 210 5125600. Ώρα 17:30 Εισιτήριο 8 ευρώ.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

  • ΚΥΚΛΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: «ΔΙΟΡΘΩΣΗ»

Η ταινία βασίζεται στο πραγματικό γεγονός της δολοφονίας ενός αλβανού φιλάθλου από έλληνες, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών. Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας (Μητροπόλεως 23) Τηλ. 2103634117, Ώρα 17:45. Είσοδος ελεύθερη.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ