Κουνουπίδι ογκρατέν με ζαμπόν

Κουνουπίδι ογκρατέν με ζαμπόν

Κουνουπίδι τρώμε σπάνια, είναι δεδομένο. Μια ωραία ευκαιρία για να καταναλώσουμε το πολύτιμο αυτό λαχανικό εποχής, είναι η παρακάτω συνταγή: μαζί με πατατούλες και μπέηκον στον φούρνο.

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 3 φέτες ζαμπόν
  • 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο, απαλό
  • 1 ποτηράκι κρέμα γάλακτος
  • Φρεσκοτριμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Κόψτε τα μπουκετάκια στο κουνουπίδι και βράστε τα στον ατμό για 15 λεπτά
  • Καθαρίστε τις πατάτες και βράστε τις στον ατμό για 15 λεπτά
  • Στο μεταξύ κόψτε το ζαμπόν σε λωρίδες
  • Σε πυρέξ βάλτε τα λαχανικά και το ζαμπόν -Απλώστε τα 3/4 της κρέμας και του τυριού, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι -Ανακατέψτε καλά
  • Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα και τυρί -Ψήστε για 15 λεπτά
  • Βάλτε τον φούρνο στο γκριλ και ψήστε για άλλα 3-4 λεπτά, να ροδίσει
  • Συμβουλή: Για να γίνει πιο νόστιμο το πιάτο, αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με μπεσαμέλ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.