To στίγμα της ενεργειακής αγοράς στο μέλλον και οι κινήσεις Μυτιληναίου - iefimerida.gr

To στίγμα της ενεργειακής αγοράς στο μέλλον και οι κινήσεις Μυτιληναίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To στίγμα για το πως θα κινηθεί η εταιρεία στο νέο ενεργειακό περιβάλλον στην Ελλάδα αλλά και το πως διαμορφώνεται ο ανταγωνισμός στον χώρο έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος.

Ο κ. Μυτιληναίος, οι δηλώσεις του οποίου ακόμη και όταν δεν είναι επίσημες αποτελούν βαρόμετρο για την αγορά και δίνουν τον τόνο για τις επόμενες κινήσεις της αγοράς ενέργειας, κατά τη χθεσινή καθιερωμένη ενημέρωση των αναλυτών είπε ότι για να υπάρξει πραγματικός ανταγωνισμός θα πρέπει όλοι οι παίκτες και όχι μόνο η ΔΕΗ, να προχωρήσουν σε σημαντικές κινήσεις.

Αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ομίλου, απαιτεί επενδύσεις που δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να κάνουν και κεφάλαια που δεν έχουν φυσικά όλοι.

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ως κορυφαία δύναμη στην ενέργεια, συμμετείχε στη διαδικασία του market test, καταδεικνύοντας αφενός τις κινήσεις που απαιτούνται τόσο από τη ΔΕΗ, όσο και από τη κυβέρνηση, αλλά και δίνοντας εναλλακτικές για το πώς θα μπορούσε να ανοίξει ουσιαστικά και ρεαλιστικά η αγορά, με προοπτικές και μέλλον.

Η επόμενη μέρα για τη χώρα, αλλά και τη ΔΕΗ, με βάση και τις κατευθυντήριες που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτεί ένα πλουραλιστικό ενεργειακό μίγμα, που θα περιλαμβάνει εκτός από το λιγνίτη, που έχει ανάγκη ουσιαστικών επενδύσεων και διαφοροποιημένες πηγές σε φυσικό αέριο και ΑΠΕ.

Η πολυσχιδής δραστηριότητα της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ είναι ίσως η μόνη που μπορεί να σταθεί επάξια σε όλους αυτούς τους τομείς και να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση, απέναντι σε μία εκ των πραγμάτων συρρικνωμένη ΔΕΗ. Με πρόσβαση στο φυσικό αέριο, όραμα για τις ανανεώσιμες πηγές, αλλά και επενδυτική τόλμη στο τομέα της λιγνιτικής παραγωγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ