Κατρούγκαλος: Η ΝΔ κινείται λες και δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος: Η ΝΔ κινείται λες και δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε:

«Βλέπω τη ΝΔ να κινείται λες και δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis, λες και είναι κατασκευασμένο από την κυβέρνηση, αυτό μου θυμίζει την περίπτωση του κλέφτη στο παζάρι που φωνάζει «κλέφτης» μήπως κανένας τον πιστέψει.

Δεν λέω ότι εμπλέκονται πολιτικοί από τη ΝΔ αυτό θα το δείξει το δικαστήριο, ούτε ότι είναι ένοχοι όσων το όνομα εμφανίζεται στη δικογραφία, κατηγορούμενοι είναι».

Πρόσθεσε ότι ήταν γνωστό το σκάνδαλο novartis και διερευνάται από το 2016, κατά συνέπεια η ΝΔ έπρεπε να ζητά να πέσει φως και όχι να εμφανίζεται ότι έγινε εκ του μηδενός και ότι είναι κατασκευασμένο. Σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι εφαρμόζονται οι σχετικό νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Χαρακτήρισε δείγματα πανικού τις δηλώσεις Σαμαρά και Οικονόμου. Το λογικό είναι- πρόσθεσε- όποιος κατηγορείται να ζητά να χυθεί φως μέσω της δικογραφίας και όχι να απειλούνται οι μάρτυρες, γιατί όποιος τους απειλεί και δεν λέει ότι πρέπει να μιλήσει ο δικαστής, κάποιο θέμα υπάρχει. Διευκρίνισε ότι στο νόμο υπάρχει πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία, το δικαστήριο και όχι η Βουλή μπορεί να άρει την ανωνυμία των μαρτύρων.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό ζήτημα ο κος Κατρούγκαλος είπε ότι η δήλωση Ζάεφ για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό καλύπτει μεγάλο κομμάτι του δρόμου για έντιμο συμβιβασμό, πάντα στην εθνική θέση του 2008. Και χαρακτήρισε κίνηση άρνησης του αλυτρωτισμού σε επίπεδο συμβολισμού την μετονομασία αεροδρομίου και του εθνικού δρόμου.

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας χωρίς να είμαστε βέβαιοι ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία, είμαστε ακόμα μακριά, δήλωσε ο κος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία εθνικά επωφελής που να έχει τον χαρακτηρισμό της συνολικής λύσης του θέματος. Επεσήμανε ότι ένα τμήμα της κοινής γνώμης αντιδρά στο ενδεχόμενο λύσης με σύνθετη ονομασία, αλλά στην πολιτική και ειδικά στη διεθνή διπλωματία δεν κρίνεται μόνο αυτό που θέλουμε, αλλά και τι μπορούμε να πετύχουμε. Κατέληξε ότι η πολιτική πρέπει να γίνεται σε θέση αρχών, γιατί ειδικά η εξωτερική πολιτική της λογικής «όπου φυσάει ο άνεμος» είναι αυτό που δεν κάνουν πατριώτες πολιτικοί που είναι πραγματικοί ηγέτες, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά οι δημαγωγοί και οι πατριδοκάπηλοι.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Κατρούγκαλος σκάνδαλο Novartis ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ