Σοκ: Πόσα δισ. έχασαν σε μια μέρα Ζούκερμπεργκ & Μπέζος, λόγω του κραχ - iefimerida.gr

Σοκ: Πόσα δισ. έχασαν σε μια μέρα Ζούκερμπεργκ & Μπέζος, λόγω του κραχ

Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι χρηματιστηριακές αγορές τη Δευτέρα. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου είδαν τις περιουσίες τους να μειώνονται κατά πάνω από 100 δισ. δολάρια τη Δευτέρα και υπέστησαν περαιτέρω απώλειες την Τρίτη, καθώς οι χρηματιστηριακές αγορές σε όλο τον κόσμο, βυθίστηκαν.

Πόσα όμως έχασαν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Γουόρεν Μπάφετ, Τζεφ Μπέζος και Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Σοκ: Πόσα δισ. έχασαν σε μια μέρα Ζούκερμπεργκ & Μπέζος, λόγω του κραχ  | iefimerida.gr 0

Ο Γουόρεν Μπάφετ έχασε 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg, κυρίως διότι κατέχει πάνω από 400.000 μετοχές στην επενδυτική εταιρεία που αγόρασε το 1965. Η Berkshire είναι κύριος μέτοχος στην αμερικανική τράπεζα Wells Fargo, που υποχώρησε κατά 9,2% και ήταν η μεγαλύτερη ηττημένη στο S&P τη Δευτέρα.

Ο Γουόρεν Μπάφετ

Ίσως βέβαια, αυτό να μην έχει και πολύ μεγάλη σημασία για τον Μπάφετ, που έχει υποστηρίξει πολλάκις την μακροπρόθεσμη επένδυση. Η προσέγγιση αυτή μέχρι στιγμής, του απέφερε πολλά κέρδη: ο Μπάφετ θεωρείται ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο 87χρονος επενδυτής δεν ήταν ο μόνος επιχειρηματίας που έχασε μεγάλα ποσά αυτή την εβδομάδα. Στην κατάταξη του Bloomberg, 18 δισεκατομμυριούχοι έχασαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τη Δευτέρα.

Σοκ: Πόσα δισ. έχασαν σε μια μέρα Ζούκερμπεργκ & Μπέζος, λόγω του κραχ  | iefimerida.gr 1

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, το αφεντικό του Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχασε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, μειώνοντας τον πλούτο του στα 116,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές της κολοσιαίας εταιρείας λιανικής πώλησης υποχώρησαν 2,8% τη Δευτέρα.

Ο Τζεφ Μπέζος

Παρά την πτώση, ο πλούτος του Μπέζος αυξήθηκε κατά 17 δισεκατομμύρια δολάρια ήδη φέτος, καθώς η Amazon ανακοίνωσε τα καλύτερα τριμηνιαία κέρδη της.

Σοκ: Πόσα δισ. έχασαν σε μια μέρα Ζούκερμπεργκ & Μπέζος, λόγω του κραχ  | iefimerida.gr 2

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχασε 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα και άλλα 300 εκατομμύρια την Τρίτη, με τις μετοχές της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης να συνεχίζουν την πτώση τους.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν της μητρικής εταιρείας Google Alphabet έχασαν κι αυτοί περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ